Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Πλοίο στοχοθετήθηκε περίπου 61 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα

Υεμένη: Πλοίο στοχοθετήθηκε περίπου 61 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα

Δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη οι Χούθι προς το παρόν

Η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανακοίνωσε το Σάββατο πως έλαβε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ένα πλοίο στοχοθετήθηκε σε απόσταση περίπου 61 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά του λιμανιού Χοντέιντα στην Υεμένη.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Ναυτιλιακών Εμπορικών Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έκανε λόγο για ένα επεισόδιο σχεδόν στο ίδιο σημείο, κατά το οποίο ο καπετάνιος ενός πλοίου ανέφερε πως έπεσαν δύο πυραύλοι κοντά στο πλοίο, οι οποίοι πάντως δεν προκάλεσαν ζημιές.

Δεν είναι σαφές αν η Ambrey και η UKMTO αναφέρονταν στο ίδιο επεισόδιο, καθώς δεν γνωστοποίησαν τα ονόματα των πλοίων.

Οι αντάρτες Χούθι, σύμμαχοι του Ιράν, που πραγματοποιούν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον της ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους στον πόλεμο της Γάζας, δεν έχουν αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό.

Ένας από τους πυραύλους, που αναφέρθηκαν από τη UKMTO, αναχαιτίσθηκε από τις δυνάμεις του συνασπισμού που υπερασπίζονται την εμπορική ναυσιπλοΐα στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο δεύτερος έπεσε στο νερό σε απόσταση από το πλοίο, πρόσθεσε η βρετανική υπηρεσία.

Ο γερμανικός στρατός αναχαίτισε πύραυλο των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα το Σάββατο η ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη νότια Ερυθρά Θάλασσα δήλωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο των Χούθι για την προστασία των εμπορικών πλοίων.

Η αποστολή της ΕΕ, γνωστή ως «Ασπίδες», ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι η γερμανική φρεγάτα «Hessen» αναχαίτισε μια πυραυλική επίθεση από τα ελεγχόμενα από τους Χούθι εδάφη.

«Η δράση που εκτέλεσε η Hessen ήταν αποτελεσματική, αποφεύγοντας οποιαδήποτε ζημιά στους ναυτικούς και την εμπορική ναυτιλία», σημειώνεται.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024