Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Οι ΗΠΑ έπληξαν drones και υπόγειες αποθήκες όπλων των Χούθι

Υεμένη: Οι ΗΠΑ έπληξαν drones και υπόγειες αποθήκες όπλων των Χούθι

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ έπληξαν drones και υπόγειους χώρους αποθήκευσης όπλων τους οποίους χρησιμοποιούν οι Χούθι σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες Παρασκευή τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σε ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές της Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη προς την Ερυθρά Θάλασσα

Στην ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα Χ, αναφέρεται ότι επλήγησαν επίσης τρεις υπόγειοι χώροι αποθήκευσης όπλων που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, αμερικανικοί βομβαρδισμοί στην Υεμένη).

Το προηγούμενο 24ωρο, σημειώνει η CENTCOM, τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την Ερυθρά Θάλασσα από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, χωρίς ν’ αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Σε ένδειξη «αλληλεγγύης»

Το κίνημα των Χούθι, που θεωρείται προσκείμενο στο Ιράν, άρχισε να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Αντεν, σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, εν μέσω του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς.

Οι επιθέσεις των ανταρτών ανάγκασαν πολλές ναυτιλιακές εταιρείες ν’ αναστείλουν τα δρομολόγια των πλοίων τους στην περιοχή στρατηγικής σημασίας, από την οποία διερχόταν πριν τον πόλεμο το 12% ως 15% του παγκόσμιου εμπορίου.

Εντείνουν επίσης τις ανησυχίες πως ο πόλεμος Ισραήλ/Χαμάς μπορεί να οδηγήσει σε περιφερειακή ανάφλεξη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024