Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υεμένη: Νέα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι - «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα» απειλούν οι αντάρτες

Υεμένη: Νέα πλήγματα ΗΠΑ και Βρετανίας κατά των Χούθι – «Θα πληρώσετε βαρύ τίμημα» απειλούν οι αντάρτες

H υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα συνεχίζει να επιτίθεται σε φορτηγά και στρατιωτικά πλοία για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Al-Masirah, που ελέγχεται από τους Χούθι, ανέφερε ότι οι στρατοί των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη.

Οι τελευταίες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην αλ-Ντουραγίμι, νότια της πόλης-λιμάνι Χοντέιντα, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο.

Ούτε οι στρατοί των ΗΠΑ ούτε του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν άμεση αντίδραση στη συγκεκριμένη αναφορά, αλλά έχουν εξαπολύσει κοινές επιδρομές σε περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους αντάρτες εδώ και μήνες, καθώς η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα συνεχίζει να επιτίθεται σε φορτηγά και στρατιωτικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα.

«Οι επιθέσεις των Χούθι θα οδηγήσουν σε μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές»

Λίγες ώρες αφότου έγιναν γνωστές οι επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ο υποστράτηγος Mohammad Nasser al-Atefi δήλωσε ότι οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στη διεθνή τάξη πραγμάτων.

«Tα βάναυσα εγκλήματα που έγιναν στη Γάζα ωθούν τα ελεύθερα έθνη να πάρουν θέση»

«Οι δεκάδες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, που οι Χούθι πραγματοποιούν για να σταματήσει ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα, θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε γεωπολιτικές αλλαγές που συνοδεύουν μια νέα παγκόσμια τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε, σύμφωνα με το κανάλι Al Masirah: «Επιβάλλουμε τώρα νέους κανόνες εμπλοκής, οι οποίοι θα κάνουν τους Αμερικανούς, τους Βρετανούς και τους Ισραηλινούς να πληρώσουν βαρύ τίμημα».

«Οι Υεμενίτες δεν είναι πολεμοκάπηλοι ή επιτιθέμενοι, αλλά τα βάναυσα εγκλήματα που έγιναν στη Γάζα ωθούν τα ελεύθερα έθνη να πάρουν θέση, και αυτό περιλαμβάνει τον λαό μας», κατέληξε.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024