Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Επιστροφή ή ολική κατάρρευση για τον Τσιτσιπά»

«Επιστροφή ή ολική κατάρρευση για τον Τσιτσιπά»

Ο Έλληνας τενίστας παίζει πολλά τους επόμενους μήνες και φιλοδοξεί να ξαναβρεί τον εαυτό του στην αγαπημένη του επιφάνεια

«Δεν είναι καλές οι εποχές για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος σε λίγα χρόνια από το παιδί που προοριζόταν να φέρει επανάσταση στο τένις, έγινε παίκτης με εμφανείς αδυναμίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης και με σαφή στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

Μετά την αποχώρησή του από το top-10, αντιμετωπίζει την πρόκληση να ανακτήσει το καλύτερό του επίπεδο σε αυτή την περιοδεία στα κορτ με χωμάτινη επιφάνεια», τονίζει το λατινοαμερικάνο σαϊτ για το τένις «punto de break» για τον Ελληνα άσο και συνεχίζει:

«Και στο τένις οι άνθρωποι έχουν πολύ μικρή μνήμη. Πολλοί από αυτούς που ασκούν σφοδρή κριτική στον Στέφανο Τσιτσιπά τώρα, ήταν έκπληκτοι με τις απεριόριστες δυνατότητες και το καλλιτεχνικό του παιχνίδι μόλις πριν από λίγα χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι η πορεία του Έλληνα δεν ήταν η αναμενόμενη και πλέον μοιάζει με έναν αδύναμο τενίστα που πρέπει να αλλάξει πορεία το συντομότερο δυνατό. Είναι μόλις 25 ετών, έχει το ταλέντο και τη θέληση που χρειάζεται για να επιστρέψει σε τροχιά διακρίσεων, αλλά πρέπει να ξεκινήσει να το κάνει τώρα. Η περιοδεία στα χωμάτινα γήπεδα αυτής της σεζόν θα μπορούσε να είναι καθοριστική για το μέλλον του.

Αντίδραση ή κατάρρευση; Αυτή είναι η λεπτή γραμμή στην οποία θα κινηθεί ο Έλληνας το επόμενο δίμηνο, στο οποίο υπερασπίζεται 1.380 πόντους από τους 3.175 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο… ντουλάπι του. Έχει το μοναδικό στόχο να επιστρέψει στο top-10 το συντομότερο δυνατό και, για να το κάνει, θα πρέπει να ξαναβρεί εκείνο το επίπεδο παιχνιδιού που τον οδήγησε να είναι πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο δύο φορές και φιναλίστ στο Roland Garros.

Το σίγουρο είναι ότι ο Τσιτσιπάς έχει ζήσει τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του πάνω στο χώμα.

Φαίνεται ότι η στασιμότητα του Έλληνα στο τένις έχει να κάνει πολύ με τα σωματικά προβλήματα που εμφανίζονται σποραδικά στο σώμα του τον τελευταίο καιρό, αλλά κάποιοι επισημαίνουν και την ανάγκη να προσλάβει έναν σοβαρό προπονητή για να ξεφύγει από τη μονοπωλιακή επιρροή που ασκεί ο πατέρας του, Απόστολος, στο τένις του. Η αλήθεια είναι ότι, σε αυτά τα επίπεδα, η αυτοπεποίθηση είναι καθοριστική και όσο περιορισμένος κι αν είναι ο Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή από αυτή την άποψη, ένα καλό αποτέλεσμα θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα.

Το καλύτερο του τένις έβγαινε πάντα στο φως στο Μόντε Κάρλο, ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος για εκείνον και όπου φιλοδοξεί να βρει αυτό το σημείο ανάκαμψης που τόσο χρειάζεται. Το γεγονός ότι ξεκινά αυτή την περιοδεία ως 12ος στον κόσμο μπορεί να περιπλέξει πολύ την πορεία του προς τους τελευταίους γύρους, επομένως θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κερδίσει μερικούς από τους καλύτερους αν θέλει να βελτιώσει την κατάταξή του και να μπει πλήρως και πάλι στον αγώνα για τη δόξα. Θα ξαναδούμε τον καλύτερο Στέφανο Τσιτσιπά;

Τι υπερασπίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο γήπεδο του 2024:

Προημιτελικοί στο Μόντε Κάρλο: 180 βαθμοί
Τελικός στη Βαρκελώνη: 300 βαθμοί
Προημιτελικοί στη Μαδρίτη: 180 βαθμοί
Ημιτελικοί στη Ρώμη: 360 βαθμοί
Προημιτελικοί στο Ρολάν Γκαρός: 360 βαθμοί
Θα τα καταφέρει;

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024