Συνεδρίασε το Συντονιστικό υπό τον Κικίλια – Φόβοι για πυρκαγιές το τριήμερο λόγω δυνατών ανέμων
Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, έντασης 7-8 μποφόρ
Σύσκεψη με ομάδα μετεωρολόγων και στη συνέχεια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πραγματοποίησε το Σάββατο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με αντικείμενο τους ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο για την ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, δηλαδή μέσα σε μόλις 12 ώρες, 71 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο, στην Αττική, τη Βοιωτία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, έντασης 7-8 μποφόρ, καθιστώντας την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη για την έναρξη πυρκαγιών.
Θα απαγορευτεί η κυκλοφορία σε δρόμους που οδηγούν σε δάση
Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου συμμετείχαν η ηγεσία του Υπουργείου και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και περιφερειάρχες/εκπρόσωποι των Περιφερειών Πελοποννήσου, Αττικής, Κρήτης, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.
Για τις παραπάνω περιοχές αποφασίστηκε όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε ετοιμότητα επιπέδου κατάστασης 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς), που σημαίνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε επιφυλακή, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θα πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και οι ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ.
Από την πλευρά της, η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις, όπου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα έχουν σε ετοιμότητα τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες θα πραγματοποιούν περιπολίες, τις υδροφόρες καθώς και τα μηχανήματα έργου, προκειμένου να συνδράμουν εφόσον χρειαστεί για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα