Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρκαγιά στην Κρήτη: Εκκενώθηκε οικισμός - Ένας τραυματίας

Πυρκαγιά στην Κρήτη: Εκκενώθηκε οικισμός – Ένας τραυματίας

Από την φωτιά τραυματίστηκε ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, οι φλόγες έφτασαν σε αυλές σπιτιών σε οικισμό που είχε εκκενωθεί ήδη, ενώ από την φωτιά  ένα άτομο που συμμετείχε στην κατάσβεση έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

O άνδρας που διασωληνώθηκε για προληπτικούς λόγους, έχει υποστεί εγκαύματα, προσπαθούσε να προστατέψει το σπίτι του, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ελαφρά τραυματισμένος είναι και ένας πυροσβέστης.

Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι έντασης μέχρι και 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.

Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Το 112 ήχησε για τέσσερις οικισμούς. Πρόκειται για τους οικισμούς Αχλιά, Αγία Φωτιά, Γαλήνη και Μάυρος Κόλυμπος στον δήμο Ιεράπετρας.

Στις προσπάθειες της ισχυρής επίγειας δύναμης της Πυροσβεστικής προστίθενται και δύο ελικόπτερα από την Αθήνα που ανεφοδιάζονται προκειμένου να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με το radio lasithi, oι φλόγες έχουν περάσει μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές, τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές, υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Η φωτιά πλέον κινείται προς τα ανατολικά με κατεύθυνση στο δασάκι του Κουτσουρά ενώ στο ύψος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα έχει φτάσει στον κεντρικό δρόμο.

Στο σημείο βρίσκονται περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα και 120 πυροσβέστες

Ανήσυχος ο δήμαρχος Ιεράπετρας

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας Μανώλης Φραγκούλης μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ ανέφερε ότι «από νωρίς το πρωί έχουμε πυρκαγιά στην περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου, ψηλά στο βουνό, και το χειρότερο είναι ότι έχουμε πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους οι οποίοι υπερβαίνουν τα 8 μποφόρ».

«Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση γιατί το μέρος δεν είναι εύκολα προσβάσιμο και η φωτιά έχει επεκταθεί κάτω προς τον οικισμό και έχει πιάσει τον Μαύρο Κόλυμπο, τον Άγιο Παντελεήμονα και την περιοχή Αχλιά η οποία είναι κοντά».

Δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί από τι ξέσπασε η φωτιά είπε ο κ. Φραγκούλης και συμπλήρωσε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι από κάποια κλαδιά καθώς, όπως είπε, χθες ήταν πολύ καλή μέρα και είναι εποχή που καίνε τα κλαδιά. Ακόμα είπε ότι υπάρχει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστική και εθελοντές.

«Γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, αλλά δυστυχώς δεν διευκολύνουν οι ισχυροί άνεμοι στην κατάσβεση» υπογράμμισε.

Όπως είπε δυστυχώς η φωτιά κινείται ανατολικά προς μια περιοχή που λέγεται Απηγανιάς που είχε καεί και στο παρελθόν και στην οποία υπάρχουν σπίτια.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024