Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: «Αυξανόμενη δυσαρέσκεια» για τον Νετανιάχου μετά την ενίσχυσή του με 2.000 βόμβες

ΗΠΑ: «Αυξανόμενη δυσαρέσκεια» για τον Νετανιάχου μετά την ενίσχυσή του με 2.000 βόμβες

«Ναι, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Μπάιντεν έναντι του Νετανιάχου, μετά την έγκριση αποστολής 2.000 βομβών στο Ισραήλ.

Η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος συνέδεσε την αμερικανική υποστήριξη προς το Ισραήλ με τη λήψη «συγκεκριμένων μέτρων», εντάσσεται στο κλίμα «αυξανόμενης δυσαρέσκειας» της Ουάσιγκτον απέναντι στον σύμμαχό του, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου.

«Ναι, υπάρχει αυξανόμενη δυσαρέσκεια», δήλωσε ο Τζον Κέρμπι (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque), όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Τζο Μπάιντεν, καθώς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κώφευε έως τώρα στις εκκλήσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Μπάιντεν και Νετανιάχου συζήτησαν τρεις ημέρες μετά το δολοφονικό πλήγμα στην ανθρωπιστική οργάνωση

Λιγότερο από μισή ώρα διήρκησε η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τηλεφωνικά τρεις ημέρες μετά το ισραηλινό πλήγμα που στοίχισε τη ζωή σε επτά εργαζόμενους της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε στον Νετανιάχου πως είναι «απαράδεκτη» τόσο η επίθεση εναντίον εθελοντών ανθρωπιστικής οργάνωσης όσο και γενικότερα η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Ισραήλ ν’ ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει με στόχο την προστασία αμάχων και εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, καθώς και για την παροχή βοήθειας στον πληθυσμό του παλαιστινιακού θύλακα.

Του έδωσε ανάσα…

Οπως αποκάλυψε, ωστόσο, το CNN, η κυβέρνηση Μπάιντεν ενέκρινε – πριν το χτύπημα στο ανθρωπιστικό κονβόι – τη μεταφορά περισσότερων από 2.000 βομβών στο Ισραήλ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος πρόσωπα που γνωρίζουν τη συμφωνία, μετέδωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν άναψε το πράσινο φως για τη μεταφορά περισσοτέρων των 1.000 βομβών των 500 λιβρών και περισσοτέρων των 1.000 βομβών μικρής διαμέτρου στο Ισραήλ, δίνοντάς του ανάσα στη δολοφονική εκστρατεία του στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το CNN, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δηλώσει ότι δεν σκοπεύει να περιορίσει ή να θέσει όρους στη στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου τους, δήλωσαν δημοσίως ότι το Ισραήλ δεν έκανε αρκετά για την προστασία των αμάχων καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησής του, που μέχρι στιγμής έχει ως αποτέλεσμα 33.037 Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους και 75.668 να τραυματιστούν.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024