Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στις υποκλοπές και στα μέιλ

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή στις υποκλοπές και στα μέιλ

«Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών» είπε ο Κασσελάκης

Με ανεβασμένους και σκληρούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση συνεχίζει την αντιπολιτευτική του τακτική ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας για άλλη μια φορά – εμμέσως και σε πιο θεσμικό επίπεδο – το ζήτημα του αδιάβλητου των εκλογών: σε αυτό το μήκος κύματος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλο και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Μανώλη Καπνισάκη, επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την υπόθεση των υποκλοπών και της διαρροής απόρρητων προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών προς τη ΝΔ και την ευρωβουλευτή Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, πάνω στην οποία ο Κασσελάκης βασίζει την κριτική του για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, μιλώντας για στοχευμένη παραπληροφόρηση.

Δύο σημαντικά ζητήματα

«Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator. Τους 93 στόχους τους οποίους παρέδωσαν στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα, μετά από πολλούς μήνες, κάποια απάντηση, αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου» ανέφερε ο Κασσελάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, περιγράφοντας μια «διεξοδική έρευνα» που γίνεται για το θέμα των διαρροών απόρρητων προσωπικών δεδομένων.

«Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως. Να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών (…) Είναι ζήτημα δημοκρατίας και, όπως πάντα, εμείς είμαστε υπέρ της θεσμικής θωράκισης» επεσήμανε – ο Κασσελάκης, παρότι «σηκώνει» το θέμα των διαρροών, στην τελευταία του συνέντευξη (Σκάι) τόνισε πως δεν έχει πρόθεση να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η καθημερινότητα

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να «σηκώσουν» δημόσια ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια, που θεωρητικά αποτελούν προνομιακό πεδίο για τη ΝΔ, επικεντρώνοντας εκεί και την κριτική τους – με όχημα και υποθέσεις της καθημερινότητας, όπως η πρόσφατη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους. Παρεμβαίνοντας όχι μόνο για να προσελκύσουν παραδοσιακά προοδευτικούς ψηφοφόρους, αλλά «ψαρεύοντας» και σε άλλες δεξαμενές που μπορούν να προσφέρουν ψήφο διαμαρτυρίας. Σε αυτό το μήκος κύματος, συνεχίζεται και η ανάδειξη των Τεμπών, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με εκδήλωση της Ελενας Κουντουρά στις Βρυξέλλες, στην οποία χθες συμμετείχαν και συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας.

Με τα δημοσκοπικά ευρήματα να τον ευνοούν σε σχέση με τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, ο Κασσελάκης χθες στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου «έκλεισε» παράλληλα και διαδικαστικά που αφορούν τις ευρωεκλογές και τις προκριματικές που θα «βγάλουν» την τελική ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ – και αναμένεται να διεξαχθούν και διά ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά στις 14 Απριλίου, με ψήφους μέλων και φίλων του κόμματος.

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ 

Sports in

«Βόμβες» για Αταμάν: «Κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τον θέλουν…»

Τι είπε ο Πίνι Γκέρσον για Παναθηναϊκό, Αταμάν, Σλούκα και Γιαννακόπουλο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024