Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Τρέμει» στην ιδέα να ξανακλαπούν τα αλεξικέραυνα από τα σχολεία ο Δήμαρχος Νέαπολης Συκεών - Τι είπε στο in

«Τρέμει» στην ιδέα να ξανακλαπούν τα αλεξικέραυνα από τα σχολεία ο Δήμαρχος Νέαπολης Συκεών – Τι είπε στο in

Ο Σίμος Δανιηλίδης μίλησε στο in για το φαινόμενο των κλοπών των βάσεων από τα αλεξικέραυνα των σχολείων. «Έχει συμβεί στο παρελθόν σε 30 σχολεία» είπε στο in

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ  των 14 δημάρχων της ΠΕ Θεσσαλονίκης παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Δήμαρχος Νέαπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης επέμενε στο θέμα των κλοπών αλεξικέραυνων από τα σχολεία.

Ο Δήμαρχος μιλώντας στο in είπε πως το φαινόμενο έχει καιρό να κάνει την επανεμφάνιση του στα σχολεία του Δήμου του, αλλά τρέμει στην ιδέα μήπως επαναληφθεί εκ νέου, γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές πολλών μαθητών, δασκάλων και καθηγητών καθώς και του προσωπικού των σχολείων.

«Έχω απευθυνθεί σε όλη την πολιτική ηγεσία των τελευταίων 20 χρόνων στην Ελλάδα.  Το φαινόμενο των κλοπών των αλεξικέραυνων είναι τόσο παλαιό. Κάποιοι πηδάνε τα κάγκελα, μπαίνουν στα σχολεία και πάνε και κόβουν την βάση της αλεξικεραυνικής προστασίας επειδή είναι χάλκινη προφανώς. Αν όμως υπάρξει ένα έντονο καιρικό φαινόμενο με κεραυνούς και τύχει η κλοπή να μην γίνει άμεσα αντιληπτή, καταλαβαίνετε για τι τραγωδία μιλάμε. Το έχω πει, το έχω ξαναπεί παντού και σε όλους και έχω στείλει και επιστολές».

Σε πόσα σχολεία έχουν κλαπεί τα υλικά;

Σε ερώτηση του in σε πόσα σχολεία του Δήμου έχουν γίνει κλοπές διαχρονικά ο Σίμος Δανιηλίδης μας απάντησε: «Ήταν 24 και προστέθηκαν άλλα 5-6 φτάσαμε στα 30. Το φαινόμενο των κλοπών έχει καιρό να εμφανιστεί στην περιοχή μας ευτυχώς, αλλά απαιτείται συνεχής εγρήγορση. Τους τελευταίους μήνες δεν έχουμε κάποιο περιστατικό. Ως Δήμος με το που ενημερωνόμαστε από τον διευθυντή των σχολείων για κάποια κλοπή, τρέχουμε προς αντικατάσταση που στοιχίζουν και χιλιάδες ευρώ».

Ο κ. Δανιηλίδης πρόσθεσε ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδειξε έντονο ενδιαφέρον για το φαινόμενο και έδωσε εντολή στον επικεφαλής της αστυνομίας να ανοίξει άμεσα δικαστικός φάκελος για το θέμα και να τύχει συνεχής μέριμνας.

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024