Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Νεάπολης Συκεών: Συμπερίληψη προσφύγων στην αγορά εργασίας

Δήμος Νεάπολης Συκεών: Συμπερίληψη προσφύγων στην αγορά εργασίας

Από νωρίς το πρωί στο δημοτικό κατάστημα ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της ΔΥΠΑ και εκπαιδευτικών φορέων θα μιλήσουν για την πρόσβαση των προσφύγων στην κατάρτιση και την εργασία.

Ευκαιρία δωρεάν επαγγελματικής κατάρτισης αποτελεί η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα την «Συμπερίληψη Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (24 Νοεμβρίου) στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη).

Οι εισηγητές θα προσεγγίσουν το θέμα μέσα από τρεις ιδιαίτερα ενδιαφέροντες άξονες: Την Πρόσβαση των Προσφύγων & των Μεταναστών στην Εργασία, τις Ευκαιρίες Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Εργασίας για

Πρόσφυγες & Μετανάστες και την Εμπειρία Συμβούλων Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Μάλιστα μετά από κάθε θεματική παρουσίαση θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και σχετική συζήτηση. Οι διοργανωτές θεωρούν πως η διαδικασία των ερωτήσεων και των απαντήσεων θα βοηθήσει πολύ ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό όλο το πλάνο της συγκεκριμένης δράσης στους συμμετέχοντες.

Σκοπός της δράσης

Σκοπός της δράσης που διοργανώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, σε συνεργασία με την «Ομάδα Εργασίας για την εργασιακή ένταξη μεταναστών και προσφύγων» και την υποστήριξη του δήμου Νεάπολης – Συκεών είναι:

1 Η επιμόρφωση των επαγγελματιών με ειδίκευση σε θέματα προσφύγων γύρω από ζητήματα που αφορούν την προώθηση της εργασιακής ένταξης των προσφύγων

2 Η επιμόρφωση νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται να εργαστούν πάνω σε αυτά τα θέματα

3 Η δικτύωση επαγγελματιών

Μετά από παράταση που δόθηκε για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, όσοι θέλουν μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρουν εδώ, έως την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024