Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αίτημα του Δημάρχου Μονεμβασίας για την ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών των δημοτών - Ρεπορτάζ in

Αίτημα του Δημάρχου Μονεμβασίας για την ευνοϊκότερη ρύθμιση των οφειλών των δημοτών – Ρεπορτάζ in

Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τρειχίλης, ζητάει από το Υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξουν ευνοϊκότερες ρυμίσεις για τις οφειλές.

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών ζητάει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης προκειμένου να διευκοληθούν οι πολίτες του Δήμου του, οι οποίοι είναι σε ιδαιτέρως «δυσχερή θέση» όπως είπε αποκλειστικά στο in ο Δήμαρχος για να προσθέσει:

«Οι οφειλές για τους λογαριασμούς του νερού προσεγγίζουν το 1 εκατ, Ευρώ. Η Μονεμβασιά για πολλούς θεωρείται αμιγώς τουριστικός Δήμος, ωστόσο δεν είναι ακριβώς έτσι. Κυρίως είναι ένας Δήμος Αγροτικός. Τι να πεις σε έναν αγρότη, που δεν έχει καταφέρει να πουλήσει τα πορτοκάλια του; Να του κόψεις το νερό; Δηλαδή να τον καταστρέψεις τελείως; Από την άλλη μεριά ως δημοτική Αρχή πρέπει να διατηρούμε μια δίκαιη στάση απέναντι στους δημότες μας. Δεν μπορούμε να αμβλύνυμε την κοινωνική συνοχή. Ελάτε στην θέση μου. Υπάρχουν εκείνοι που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και εκείνοι που δεν τους πληρώνουν λόγω αδυναμίας. Για αυτό πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών με αύξηση των δόσεων, ώστε όλοι να μπορούν να δώσουν κάτι»

Προαυξήσεις

Ο Δήμαρχος παράλληλα, προτείνει την νομοθέτηση ρύθμισης χρεών των οφειλετών κατά την οποία όσο μειώνεται ο αριθμός των δόσεων που θα επιλέγεται τόσο να μειώνεται ποσοστιαία το ποσό των προαυξήσεων. Ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλεής Τριχείλης έθιξε στο in ένα ακόμη θέμα. Την έλλειψη νερού. «Εμείς ζούμε από τις γεωτρήσεις. Και κάθε χρόνο αναγκαζόμαστε να τρυπάμε όλο και πιο βαθιά προκειμένου να αντλούμε νερό. Υπάρχει έλλειψη. Φανταστείτε λοιπόν, να έχει 40 βαθμούς κελσίου το καλοκαίρι και να μην έχουμε την δυνατότητα να δίνουμε νερό όλη μέρα»

Sports in

Οι μέρες και οι ώρες των Game 5 Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Ανακοινώθηκαν οι μέρες και οι ώρες των Game 5 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024