Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Σε σπάνιο τηλεφώνημα, ο Σοϊγκού προειδοποιεί τον Λεκορνού να μην στείλει στρατεύματα

Ουκρανία: Σε σπάνιο τηλεφώνημα, ο Σοϊγκού προειδοποιεί τον Λεκορνού να μην στείλει στρατεύματα

Ο Σοϊγκού προειδοποίησε τον γάλλο ομόλογό του, στη διάρκεια μιας σπάνιας τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, πως η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Ουκρανία «θα προκαλούσε προβλήματα στη Γαλλία».

Το Παρίσι δεν εξέφρασε προθυμία για διάλογο με τη Μόσχα σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των υπουργών Αμυνας της Γαλλίας και της Ρωσίας, υπογράμμισε πριν λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του Σεμπαστιάν Λεκορνί (αριστερά, στη φωτογραφία του Chang Martin/Shutterstock, επάνω, με τον Σοϊγκού).

Ο ρώσος υπουργός Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε στον γάλλο ομόλογό του Σεμπαστιάν Λεκορνί ότι είναι «έτοιμος να επαναλάβει τον διάλογο για την Ουκρανία», αλλά «η Γαλλία ούτε αποδέχτηκε ούτε πρότεινε τίποτα» γι’ αυτό το θέμα, διευκρίνισε συνεργάτης του γάλλου υπουργού, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου.

Προειδοποίηση: Η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία «θα προκαλούσε προβλήματα στη Γαλλία»

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι υπουργοί Αμυνας της Ρωσίας και της Γαλλίας εμφανίστηκαν πρόθυμοι για διάλογο σχετικά με την Ουκρανία, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν νωρίτερα χθες Τετάρτη,

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας για τις συνομιλίες μεταξύ του Σεργκέι Σοϊγκού και του Σεμπαστιάν Λεκορνί, αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι διαπιστώθηκε προθυμία για «διάλογο σχετικά με την Ουκρανία». Επισημαινόταν εξάλλου ότι μια ειρηνευτική διάσκεψη στην Ελβετία θα ήταν «άσκοπη» χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι ο Σοϊγκού προειδοποίησε πως οποιαδήποτε «πρακτική εφαρμογή» της πρότασης του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία «θα προκαλούσε προβλήματα στη Γαλλία».

Καταδικάζει

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γάλλου υπουργού είχε δηλώσει ότι ο Σεμπαστιάν Λεκορνί επανέλαβε πως το Παρίσι καταδικάζει τον «επιθετικό πόλεμο» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Παράλληλα, εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της επίθεσης που εξαπέλυσαν ένοπλοι τον προηγούμενο μήνα κοντά στη Μόσχα, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης – για την οποία την ευθύνη έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος – είχαν διασυνδέσεις με την Ουκρανία. Τον ισχυρισμό αυτόν έχει αρνηθεί κατηγορηματικά το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024