Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άγιοι Ανάργυροι: Στην ανακρίτρια ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής - Ένταση στην Ευελπίδων

Άγιοι Ανάργυροι: Στην ανακρίτρια ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής – Ένταση στην Ευελπίδων

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί στην ανακρίτρια βρίσκεται ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται ο 39χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής που δέχθηκε θανάσιμες μαχαιριές έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Έξω από το κτίριο 9 της πρώην σχολής Ευελπίδων που έχει μεταφερθεί ο κατηγορούμενος επικράτησε ένταση, καθώς συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν εντός του και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών που τους απώθησαν με μία φυσούνα.

Ο 39χρονος αναμένεται να ισχυριστεί ότι το άγριο έγκλημα του έχει αφετηρία τα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα που όπως αναφέρει ο ίδιος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια

Μάλιστα ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας την ώρα που φίλοι και συγγενείς συνοδεύουν μέσα σε κλίμα οργής και θλίψης την 28χρονη στην τελευταία της κατοικία.

Απολογία στην ανακρίτρια του 39χρονου για την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Η κοπέλα είχε μαχαιρωθεί θανάσιμα από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει και να ζητήσει να τη συνοδεύσει ένα περιπολικό στο σπίτι της επειδή τον  φοβόταν.

Τι θα ισχυριστεί ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας αναμένεται να ισχυριστεί ότι το άγριο έγκλημα του έχει αφετηρία τα ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα που όπως αναφέρει ο ίδιος αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Αυτό θα είναι το βασικό επιχείρημα του δράστη και οι δικηγόροι του αναμένεται να προσκομίσουν και υπόμνημα με τους νομικούς του ισχυρισμούς.

Οι συνήγοροί του θα παραδώσουν και σχετικά έγγραφα, προκειμένου να ενισχύσουν αυτήν την υπερασπιστική γραμμή. Θα αναφέρουν ότι τουλάχιστον τα επτά τελευταία χρόνια έχει εγκλειστεί αρκετές φορές, είτε εκούσια είτε ακούσια σε ψυχιατρείο λόγω αυτών των προβλημάτων και της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αιτηθεί στην ανακρίτρια και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο κατηγορούμενος για τις θανάσιμες μαχαιριές σε βάρος της πρώην συντρόφου του, καλείται να απολογηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Έγινε εκούσια εισαγωγή στο Δαφνί

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης, αφού κατάφερε πέντε μαχαιριές στην 28χρονη, αυτοτραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Εκεί επικαλέστηκε στους γιατρούς ψυχολογικά προβλήματα και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό κέντρο στο Δαφνί, από όπου την Τετάρτη (3/4) πήρε εξιτήριο, καθώς δεν διαγνώστηκε με ψυχιατρικό πρόβλημα.

Έτσι μιλώντας στο in, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τόνισε ότι ο 39χρονος επιδιώκει μέσω της νομοθεσίας να μπει σε ψυχιατρική κλινική για να μην καταλήξει στη φυλακή.

«Στο Δαφνί έγινε εκούσια εισαγωγή. Στο ‘Γεννηματάς’ ζήτησε να πάει στην ψυχιατρική κλινική και όπως όφειλαν οι αστυνομικοί τον μετέφεραν. Έκατσε μία ημέρα στο 8ο ψυχιατρικό τμήμα, ήταν ήρεμος, οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και πήρε εξιτήριο», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και συμπλήρωσε ότι είχε ιστορικό χρήσης ναρκωτικών ουσιών από το 2018.

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο γυναικοκτόνος προσπαθεί να ενταχθεί στο άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα, να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο και να εγκλειστεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για να αποφύγει τη φυλακή.

«Είναι μία γνωστή τακτική πολλών δολοφόνων, αφού εκεί είναι καλύτερα από τη φυλακή», σχολιάζει και υπογραμμίζει πως «όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στα σκαλιά της Αστυνομίας πρέπει να αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη για να μην ξανασυμβεί το ίδιο και όχι να βρίσκουμε δικαιολογίες».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024