Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άγιοι Ανάργυροι: «Προσπαθεί να μπει σε ψυχιατρείο για να γλιτώσει τη φυλακή» ο δολοφόνος της 28χρονης

Άγιοι Ανάργυροι: «Προσπαθεί να μπει σε ψυχιατρείο για να γλιτώσει τη φυλακή» ο δολοφόνος της 28χρονης

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο in, τονίζει ότι ο 39χρονος δράστης επιδιώκει μέσω της νομοθεσίας να μπει σε ψυχιατρική κλινική για να μην καταλήξει στο κελί

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους.

Η κοπέλα μαχαιρώθηκε θανάσιμα από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει και να ζητήσει να τη συνοδεύσει ένα περιπολικό στο σπίτι της επειδή φοβόταν.

Ο δράστης, αφού κατάφερε πέντε μαχαιριές στην 28χρονη, αμέσως μετά αυτοτραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Εκεί επικαλέστηκε στους γιατρούς ψυχολογικά προβλήματα και γι΄αυτό μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό κέντρο στο Δαφνί, από όπου την Τετάρτη (3/4) πήρε εξιτήριο, καθώς δεν διαγνώστηκε με ψυχιατρικό πρόβλημα.

Πλέον, βρίσκεται στα κρατητήρια και σήμερα (4/4) αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Ο ίδιος φέρεται να είναι αμετανόητος και να δηλώνει ότι ήθελε την 28χρονη «μόνο δική του».

Επιδιώκει να ενταχθεί στο άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα

Μιλώντας στο in, o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει ότι ο 39χρονος επιδιώκει μέσω της νομοθεσίας να μπει σε ψυχιατρική κλινική για να μην καταλήξει στη φυλακή.

«Στο Δαφνί έγινε εκούσια εισαγωγή. Στο “Γεννηματάς” ζήτησε να πάει στην ψυχιατρική κλινική και όπως όφειλαν οι αστυνομικοί τον μετέφεραν. Έκατσε μία ημέρα στο 8ο ψυχιατρικό τμήμα, ήταν ήρεμος, οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και πήρε εξιτήριο», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος και συμπληρώνει ότι είχε ιστορικό χρήσης ναρκωτικών ουσιών από το 2018.

«Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στα σκαλιά της Αστυνομίας πρέπει να αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη»

Όπως εκτιμά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο γυναικοκτόνος προσπαθεί να ενταχθεί στο άρθρο 69 του Ποινικού Κώδικα, να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο και να εγκλειστεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για να αποφύγει τη φυλακή.

«Είναι μία γνωστή τακτική πολλών δολοφόνων, αφού εκεί είναι καλύτερα από τη φυλακή», σχολιάζει και υπογραμμίζει πως «όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο στα σκαλιά της Αστυνομίας πρέπει να αναλαμβάνουμε όλοι την ευθύνη για να μην ξανασυμβεί το ίδιο και όχι να βρίσκουμε δικαιολογίες».

Η στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης

Την ίδια ώρα, σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της δολοφονίας της 28χρονης, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Στο βίντεο φαίνεται καρέ καρέ η στιγμή που ο 39χρονος κατακρεουργεί την 28χρονη Κυριακή.

Η κοπέλα βγαίνει από το Αστυνομικό Τμήμα και καθώς μιλά στο τηλέφωνο με την Άμεση Δράση, βλέπει τον πρώην σύντροφο της να στέκεται κοντά. Τότε γυρνά τρέχοντας με σκοπό να ξαναμπεί μέσα και να σωθεί.

Μάλιστα, ενημερώνει τον αστυνομικό με τον οποίο μιλά στο τηλέφωνο πως ο δράστης βρίσκεται έξω από το Τμήμα. Δυστυχώς, όμως, δεν προλαβαίνει. Ο 39χρονος αρχίζει να την κυνηγάει και την μαχαιρώνει πέντε φορές.

Η κοπέλα λίγα δευτερόλεπτα μετά ξεψυχά δίπλα από το κουβούκλιο του 48χρονου φρουρού. Στο σημείο επικρατεί πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες της εν ψυχρώ δολοφονίας, ο αρχιφύλακας, ο φίλος της 28χρονης και κάτοικοι της περιοχής τρέχουν για να την βοηθήσουν. Δυστυχώς όμως είναι πια πολύ αργά…

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024