Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το naked φόρεμα της Κέιτ Μος από την χρυσή εποχή των 90s είναι αθάνατο

Το naked φόρεμα της Κέιτ Μος από την χρυσή εποχή των 90s είναι αθάνατο

«Δεν πίστευα ότι φαινόταν τόσο διάφανο όταν το φορούσα, αλλά προφανώς ήταν» είχε δηλώσει τότε η Κέιτ Μος για το εμβληματικό semi see-through slip.

Ζητήστε από οποιονδήποτε να σας πει το αγαπημένο του look της Κέιτ Μος, και σίγουρα θα του πάρει αιώνες να αποφασίσει.

«Προφανώς ήταν»

Κάποιοι μπορεί να επιλέξουν τον συνδυασμό λευκού t-shirt και τζιν της Calvin Klein στα 90s ή τα μινιμαλιστικά σετ από slip skirt και tank, ενώ άλλοι μπορεί να ανατρέξουν στην εποχή της «indie sleaze», με τα denim της, τα vintage tea dresses και την εποχή που ανέτρεψε μόνη της όλα όσα νόμιζες ότι ήξερες για το ντύσιμο σε φεστιβάλ στο Glastonbury στα μέσα της δεκαετίας του ’00.

Η εικόνα που προέκυψε, με μια γυμνόστηθη Μος να λάμπει και ένα απλό μαύρο παντελόνι να ξεπροβάλλει, έγινε μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες της

Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πραγματικά ξεχωριστά κομμάτια από το στιλιστικό της «βιογραφικό», τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν σχεδόν όλοι: παράδειγμα, το λαμπερό slip που φόρεσε στα βραβεία «Look of the Year» του Elite Model Management το 1993, την ώρα που η καριέρα της απογειωνόταν.

Δημιουργημένο από ασημί lamé ύφασμα και προερχόμενο από τη συλλογή SS94 της Αμερικανίδας σχεδιάστριας Liza Bruce, όταν το φλας της φωτογραφικής μηχανής άστραψε και βρόντηξε, το semi see-through φόρεμα έγινε σχεδόν see-through. Η εικόνα που προέκυψε, με μια γυμνόστηθη Μος να λάμπει και ένα απλό μαύρο παντελόνι να ξεπροβάλλει, έγινε μια από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες της, σε όλη τη διάρκεια της σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών βασιλείας της στη μόδα.

Υπάρχει ένα πλήθος ρούχων σε λογικές τιμές (ή τουλάχιστον εκτιμώμενες), που καλύπτουν το φάσμα από Westwood και Comme των 90s, μέχρι Alexander McQueen και Jean Paul Gaultier

Η Μος, η οποία δεν ήξερε ότι το φόρεμα ήταν τόσο αποκαλυπτικό μέχρι που είδε τους τίτλους την επόμενη μέρα, δηλώνοντας αργότερα στο Elle: «Δεν πίστευα ότι φαινόταν τόσο διάφανο όταν το φορούσα, αλλά προφανώς ήταν».

Replica

Τώρα, για τους λάτρεις της μόδας που έχουν λίγα μετρητά στην άκρη για μια βροχερή μέρα, ήρθε η ευκαιρία τους να αποκτήσουν αυτό το ιστορικό κομμάτι της μόδας, καθώς ένα πιστό αντίγραφο της εμφάνισης της Liza Bruce βγαίνει προς πώληση.

Το slip που έχει καταχωρηθεί από τον οίκο Kerry Taylor Auctions, ως μέρος της συλλογής Spring 2024 του οίκου με έδρα το Λονδίνο, εκτιμάται ότι θα αποφέρει 200 έως 300 λίρες, ποσό που φαίνεται αρκετά αστείο για ένα τόσο θρυλικό φόρεμα, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν είναι αυτό που φόρεσε στην πραγματικότητα η Μος.

Επίσης, στο line-up της δημοπρασίας περιλαμβάνεται και ένα άλλο item που φορούσε το μοντέλο, αυτή τη φορά έχει τη μορφή ενός t-shirt που γράφει στο στήθος «God Save America». Το t-shirt ήταν μέρος ενός look με το οποίο φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο ενός τεύχους του i-D το 2004.

Πέρα από αυτά τα γνήσια κομμάτια της ιστορίας της μόδας, υπάρχει ένα πλήθος ρούχων σε λογικές τιμές (ή τουλάχιστον εκτιμώμενες), που καλύπτουν το φάσμα από Westwood και Comme των 90s, μέχρι Alexander McQueen και Jean Paul Gaultier.

*Με πληροφορίες από Dazed | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Obsessed Calvin Klein | YouTube

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024