Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Έσε έχει πατήσει το… τούρμπο

Ο Έσε έχει πατήσει το… τούρμπο

Ο Αργεντινός χαφ του Ολυμπιακού, λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν εξαιρετικός και σήμερα, απέναντι στον Άρη

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε στο παιχνίδι με τον Άρη, επικρατώντας εύκολα των «κίτρινων» με 3-0 στο «Καραϊσκάκη», σ’ ένα παιχνίδι που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν εύκολη τη ζωή τους με το γρήγορο γκολ του Ελ Κααμπί.

Το ήθελε αυτό ο Μεντιλίμπαρ και το έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, μπήκαν δηλαδή στο παιχνίδι δυνατά και βρήκαν γκολ στα πρώτα λεπτά.

Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για την ομάδα του λιμανιού κι έτσι πρέπει να μπαίνει ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη.

Πιέζοντας τον αντίπαλό του για να βρει το γρήγορο γκολ. Ο στόχος λοιπόν επετεύχθη για τους πειραιώτες στο ματς με τον Άρη και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρήκε αυτό το γκολ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όλα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια του αγώνα.

Και λογικά θα ήταν ακόμα ευκολότερα, αν ο Ελ Κααμπί δεν έχανε το πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους, εκτελώντας αλά Πανένκα.

Το πρόσωπο του αγώνα ήταν αν μη τι άλλο ο Σαντιάγκο Έσε, καθώς ο Αργεντινός χαφ του Ολυμπιακού, λίγες μέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν εξαιρετικός και σήμερα, απέναντι στον Άρη.

Κι εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο Έσε έχει πατήσει το… τούρμπο και κάνει όλες τις δουλειές για τον Ολυμπιακό, προς μεγάλη φυσικά ικανοποίηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο λατινοαμερικάνος μέσος εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα για τη σωστή λειτουργία του Ολυμπιακού τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά κι επίσης έχει «δέσει» πολύ καλά με τους δύο παίκτες που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο.

Έχει καλή συνεργασία, καλή «χημεία» με τον Τσικίνιο και τον Όρτα ο Έσε και αυτή η καλή «σύνδεση» των τριών παικτών έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό το τελευταίο δίμηνο.

Ο Αργεντίνος μέσος είχε καλά τρεξίματα και στο σημερινό παιχνίδι και θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι από δική του ενέργεια από δεξιά, προήλθε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού που πέτυχε ο Ποντένσε.

Ο λατινοαμερικάνος μέσος είχε μάλιστα και μια πολύ ωραία κίνηση στο 30’ του ματς, όταν κινήθηκε σαν «κρυφός» φορ πατώντας την περιοχή του Άρη, δίνοντας στήριγμα στον Φορτούνη.

Πήρε την πάσα, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και το κέρδος για τον Ολυμπιακό ήταν μόνο ένα κόρνερ.

Ο Έσε πρέπει να πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή, ειδικά σε παιχνίδια που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον απόλυτο έλεγχο και πιέζουν τον αντίπαλό τους.

Αυτό σίγουρα είναι ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να προσθέσει στο παιχνίδι του ο 24χρονος μεσοαμυντικός και βλέπουμε ότι σιγά – σιγά παίρνει και τέτοιες πρωτοβουλίες.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη και γκολ από τους μέσους του, τον Έσε, τον Τσικίνιο, τον Όρτα και γκολ από την τριάδα της μεσαίας γραμμής μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο, ειδικά στα παιχνίδια με τη Φενέρ.

Το μεγάλο παιχνίδι με την τουρκική ομάδα είναι σε οκτώ μέρες στο Καραϊσκάκη (στις 11 του μήνα) αν και νωρίτερα υπάρχει το ματς με τη Λαμία και το καλό νέο για τον προπονητή των «ερυθρόλευκων» είναι η ενέργεια που βγάζει η ομάδα του.

Φάνηκε αυτό στον αγώνα με την ΑΕΚ πριν από τρεις μέρες φάνηκε και σήμερα απέναντι στον Άρη. Είναι λοιπόν μεγάλη υπόθεση αυτή την ενέργεια να βγάλει ο Ολυμπιακός και κόντρα στη Φενέρ.

Ήταν επίσης σημαντικό για την ψυχολογία του Ποντένσε, ότι ο Πορτογάλος εξτρέμ επέστρεψε στα γκολ όπως και το ότι οι πειραιώτες δεν επέστρεψαν στον Άρη να τους απειλήσει.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024