Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Μαρινάκης - Άγιοι Ανάργυροι: Θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας

Παύλος Μαρινάκης – Άγιοι Ανάργυροι: Θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας

Τι είπε για την πρόταση να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία

«Θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές της αποτρόπαιας δολοφονίας και θα διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, ώστε να δούμε αν έγιναν όλα όσα έπρεπε από υπηρεσιακής πλευράς κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενα λάθη, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «προφανώς η 28χρονη έπρεπε να είχε σωθεί». «Είναι σημαντικό να διερευνηθεί αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, αλλά στη ζωή κάποια πράγματα είναι πάνω και από το πρωτόκολλο. Ακόμα κι αν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, έπρεπε να γίνουν ακόμα περισσότερα», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, χρειάζεται ψυχραιμία –τουλάχιστον για αυτούς που δεν έχασαν τον δικό τους άνθρωπο– και δεν είναι ενδεδειγμένη η στοχοποίηση του οποιουδήποτε από πριν και ειδικά «η στοχοποίηση συνολικά της ΕΛ.ΑΣ».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν δημιουργηθεί 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας και σύντομα θα λειτουργήσουν ακόμη 45, ενώ 1.700 αστυνομικοί έχουν φύγει από άλλες υπηρεσίες κι έχουν επιστρέψει στην ενεργό δράση.

Τι είπε για την πρόταση να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της αντιπολίτευσης που ζητάει να κατοχυρωθεί νομικά ο όρος γυναικοκτονία, είπε: «Σε ό,τι αφορά την κοινωνική του διάσταση συμφωνούμε απολύτως με τον όρο γυναικοκτονία, άλλωστε έχει εκφραστεί θετικά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε άρθρο του».

Συμπλήρωσε όμως ότι «σε ό,τι αφορά την ποινική διάσταση όμως του θέματος, υπάρχει ξεκάθαρη υποκρισία από την πλευρά της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για το κόμμα που το 2019 ψήφισε νόμο που έκανε τα ισόβια για ανθρωποκτονία, σε ισόβια ή 15 χρόνια φυλάκισης. Εμείς ως ΝΔ επαναφέραμε την  ποινή των ισοβίων ως αποκλειστική ποινή γι’ αυτά τα εγκλήματα».

Και συνέχισε: «Πρόκειται δηλαδή για ξεκάθαρο τρικ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτά τα εγκλήματα επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών, τα ισόβια. Τι προτείνει δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ; Να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για τις γυναικοκτονίες; Να επανέλθει η θανατική ποινή;».

Για τα Τέμπη

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το θέμα των Τεμπών, ανέφερε πως «η χώρα μας έχει Σύνταγμα και η Βουλή κανονισμό. Αυτό που έχει στο μυαλό του ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με προκαταρκτική εξέταση. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υποβληθεί πρόταση στη Βουλή και κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής. Έχουν συντάξει ένα κατηγορητήριο για τον κ. Καραμανλή το οποίο περιφέρουν για επικοινωνιακούς λόγους».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ένα παιχνίδι εντυπώσεων πάνω σε μια εθνική τραγωδία», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024