Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ποια χώρα θα φιλοξενηθεί το EuroPride 2027

Σε ποια χώρα θα φιλοξενηθεί το EuroPride 2027

Το φετινό EuroPride θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου.

Ο ετήσιος εορτασμός ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1992 και φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, με το φετινό EuroPride να πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου.

Με τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας να έχει οριστεί ως οικοδεσπότης το 2025 και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας ως οικοδεσπότης το 2026, αποκαλύφθηκαν τώρα οι οργανισμοί Pride που διεκδικούν τη διοργάνωση του 2027.

«Με την αύξηση των δεξιών και ακροδεξιών κυβερνήσεων και πολιτικών σε όλη την Ευρώπη, οι εκδηλώσεις υπερηφάνειας γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές ως ευκαιρία για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ να έρθει κοντά και να δείξει τη δύναμη της»

Το Torino Pride, το Baltic Pride Vilnius, το Torremolinos Pride και το Pride in Gloucestershire έχουν επιβεβαιωθεί ως υποψήφιοι για το 2027 από το διοικητικό όργανο της European Pride Organisers Association (EPOA).

Οι οργανισμοί έχουν πέντε μήνες στη διάθεσή τους για να ολοκληρώσουν τις προσφορές τους πριν τις υποβάλουν στην EPOA. Οι προσφορές θα δημοσιευθούν στις 6 Σεπτεμβρίου, με ψηφοφορία και ανακοίνωση του νικητή στην πορτογαλική πόλη του Πόρτο στις 2 Νοεμβρίου.

Eνάντια στην εργαλειοποίηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+

Ο Lenny Emson, πρόεδρος της EPOA, δήλωσε: «Με την αύξηση των δεξιών και ακροδεξιών κυβερνήσεων και πολιτικών σε όλη την Ευρώπη, οι εκδηλώσεις υπερηφάνειας γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές ως ευκαιρία για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ να έρθει κοντά και να δείξει τη δύναμή της μέσα από τους αριθμούς και τη συμπόρευση».

«Το EuroPride συνεχίζει να αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και ως στάση ενάντια στην εργαλειοποίηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ στην πολιτική, όπου κι αν λαμβάνει χώρα».

Προσθέτοντας: «Η διαφορετικότητα και η ποικιλομορφία στις οργανώσεις που υποβάλλουν υποψηφιότητα για το EuroPride 2027 είναι μια θαυμάσια έκφραση των παραλλαγών του κινήματος Pride στην Ευρώπη».

«Έχουμε ένα επαρχιακό Pride, ένα Pride σε μια πολύ τουριστική πόλη, ένα Pride σε μια διάσημη ιστορική πόλη και ένα Pride σε μια πρώην σοβιετική χώρα: έχουμε πολλά να σκεφτούμε και πολλά να διαλέξουμε».

*Με πληροφορίες από: Pink News | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Reuters

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024