Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια μείωση των επιτοκίων φέτος «βλέπει» το γεράκι της Fed

Μια μείωση των επιτοκίων φέτος «βλέπει» το γεράκι της Fed

Εστιάζει στην ισχύ της οικονομίας και την πιο αργή πτώση του πληθωρισμού

Μείωση των επιτοκίων το τέταρτο τρίμηνο αναμένει ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Atlanta, Ραφάελ Μπόστικ, ο οποίος επικεντρώνεται στην ανώμαλη πορεία του πληθωρισμού.

Ο Μπόστικ επανέλαβε την προσδοκία του για μία μόνο μείωση των επιτοκίων φέτος, έχοντας στην φαρέτρα των επιχειρημάτων του την ισχύ της οικονομίας και την πιο αργή υποχώρηση του πληθωρισμού. Ο επικεφαλής της Fed της Ατλάντα είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς φέτος.

Η μηνιαία έκθεση της κυβέρνησης για τις θέσεις εργασίας αναμένεται να δείξει ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 214.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο

«Πιστεύω ότι θα είναι κατάλληλο για εμάς να αρχίσουμε να κινούμαστε προς τα κάτω στο τέλος του τρέχοντος έτους, το τέταρτο τρίμηνο» τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξή τους στο CNBC. «Εάν αυτή η τροχιά επιβραδύνει όσον αφορά τον πληθωρισμό, τότε θα πρέπει να είμαστε πιο υπομονετικοί από ό,τι νομίζω ότι περίμεναν πολλοί».

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διατήρησαν τις προοπτικές τους για τρεις περικοπές φέτος. Από τους 19 αξιωματούχους, οι εννέα ανέμεναν δύο ή λιγότερες μειώσεις. Η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ετών στη συνεδρίασή της τον Μάρτιο.

Ο Μπόστικ επεσήμανε ότι ο πληθωρισμός δεν έχει κινηθεί πολύ πρόσφατα και ότι τον ανησυχούν ορισμένα δευτερεύοντα μέτρα στα μεγέθη των τιμών. Και ενώ δε βλέπει πολλές ρωγμές στην απασχόληση από τις επαφές του, σηματοδότησε ότι μια αρνητική στροφή στην αγορά εργασίας θα μπορούσε να επηρεάσει την απόφαση του για μια μείωση των επιτοκίων.

«Εάν η απασχόληση αρχίσει να υποβαθμίζεται, τότε θα πρέπει να το λάβω υπόψη μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η μηνιαία έκθεση της κυβέρνησης για τις θέσεις εργασίας αναμένεται να δείξει ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν 214.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο. Οι οικονομολόγοι βλέπουν το ποσοστό ανεργίας να υποχωρεί στο ιστορικό χαμηλό 3,8%.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024