Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Κατασχέθηκαν δεκάδες κιλά εκρηκτικών προερχόμενα από την Ουκρανία

Ρωσία: Κατασχέθηκαν δεκάδες κιλά εκρηκτικών προερχόμενα από την Ουκρανία

Η κατάσχεση έγινε στη διάρκεια επιθεώρησης φορτίου θρησκευτικών εικόνων και αντικειμένων

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην κατάσχεση δεκάδων κιλών εκρηκτικών προερχομένων από την Ουκρανία, τα οποία βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε ορθόδοξες εικόνες σε ένα από τα φορτία που είχε διέλθει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κατάσχεση έγινε στη διάρκεια επιθεώρησης φορτίου θρησκευτικών εικόνων και αντικειμένων στην περιφέρεια του Πσκοφ, στη βορειοδυτική Ρωσία, στα σύνορα με τη Λετονία, αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της.

Τι ανέφερε η ανακοίνωση για τις έρευνες

Ακόμη, η υπηρεσία αυτή εξέφρασε την ικανοποίησή της που έδωσε τέλος στη «διασυνοριακή διακίνηση μέσω χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκρηκτικών προερχόμενων από την Ουκρανία». Η FSB μετά από σχετικές έρευνες κατέληξε ότι τα εκρηκτικά μεταφέρθηκαν στη Ρωσία από την Ουκρανία μέσω της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας.

Συνολικά κατασχέθηκαν 70 κιλά αυτοσχέδιων εκρηκτικών, όπως και αυτοσχέδιων μηχανισμών «που ήταν κρυμμένοι σε εικόνες και ήταν έτοιμοι για χρήση», σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ένας ύποπτος, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται για εμπλοκή στη διακίνηση συνελήφθη, προστίθεται στην ανακοίνωση της FSB, χωρίς να δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

‘Όλοι οι διοργανωτές και συνεργοί αυτού του εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένων ξένων πολιτών, θα αποτελέσουν αντικείμενο εντάλματος έρευνας και θα διωχθούν σύμφωνα με το ρωσικό δίκαιο», διαβεβαίωσε η FSB.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024