Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Οχυρωματικά έργα ως «κώλυμα αντί τεθωρακισμένων» έξω από το Κίεβο

Ουκρανία: Οχυρωματικά έργα ως «κώλυμα αντί τεθωρακισμένων» έξω από το Κίεβο

Χαρακώματα, υπόγεια κέντρα διοίκησης και οχυρωματικά έργα έναντι τεθωρακισμένων έχουν δημιουργηθεί στην περιφέρεια του Κιέβου, αναμένοντας την περίπτωση να σπάσει η γραμμή του μετώπου.

Σχεδόν 10.000 πυραμίδες από σκυρόδεμα, γνωστές ως «δόντια του δράκου», έχουν εγκατασταθεί στην περιφέρεια του Κιέβου στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την οχύρωση της περιοχής, δήλωσε ο κυβερνήτης Ρουσλάν Κραβτσένκο στις 30 Μαρτίου, όπως μεταφέρει ο Kyev Independent. Ενώ φτιάχνει και υπόγεια διοικητήρια από τσιμέντο για προστασία από πυραύλους.

Το φθινόπωρο του 2023, οι αρχές δέχθηκαν επικρίσεις για την πρόοδο στην οχύρωση των αμυντικών γραμμών. Τον Νοέμβριο συστάθηκε ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των προσπαθειών οχύρωσης. Στις αρχές Μαρτίου, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία κατασκευάζει 2.000 χιλιόμετρα οχυρώσεων.

Η κατασκευή στην περιοχή του Κιέβου περιλαμβάνει ένα εκτεταμένο σύστημα χαρακωμάτων, σκαμμάτων, αντιαρματικών τάφρων και άλλων μη εκρηκτικών φραγμών, σύμφωνα με τον Κραβτσένκο. «Σχεδόν 10.000 πυραμίδες από σκυρόδεμα έχουν ήδη εγκατασταθεί και έχει διευθετηθεί μια αντιαρματική τάφρος», είπε. Τα περισσότερα μέτρα χρησιμεύουν ως κώλυμα για τα τεθωρακισμένα.

Κάποια από τα οχυρωματικά έργα έξω από το Κίεβο επιθεωρήθηκαν από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ποιότητα, τήρηση των προθεσμιών και αποτελεσματική χρήση των κονδυλίων»

Η κατασκευή είναι «υπό αυστηρό έλεγχο» και οι τοπικές αρχές επικοινωνούν συνεχώς με τον στρατό για την κατασκευή «των πιο αποτελεσματικών κατασκευών με την πιο αξιόπιστη προστασία», δήλωσε ο Κραβτσένκο . «Υπάρχει μόνο μία απαίτηση: ποιότητα, τήρηση των προθεσμιών και αποτελεσματική χρήση των κονδυλίων», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Η Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα χτίζουν οχυρώσεις εν αναμονή μιας ρωσικής επίθεσης την άνοιξη, αν και υπάρχουν ανησυχίες ότι η πρόοδος δεν είναι αρκετά γρήγορη. Βέβαια, πριν λίγο έγινε γνωστό πως η Ρωσία χτύπησε με θερμοβαρική βόμβα 1,5 τόνων.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στα τέλη Μαρτίου ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης έχει σταθεροποιηθεί σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες, αλλά δεν απέκλεισε ότι μια μεγάλη ρωσική επίθεση μπορεί να έρθει στα τέλη Μαΐου ή τον Ιούνιο.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024