Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο επίκεντρο της δημάρχου Σίφνου οι παροχές υγείας στο νησί

Στο επίκεντρο της δημάρχου Σίφνου οι παροχές υγείας στο νησί

Στο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ μίλησε η δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη.

Tο πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών στα νοσοκομεία, η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες και η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μαζί με την έλλειψη προσωπικού τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σίφνος, σύμφωνα με τη δήμαρχο του νησιού, Μαρία Ναδάλη.  

 Ποιες από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής έχουν δρομολογηθεί στις πρώτες 90 ημέρες;  

 Στο πρώτο τρίμηνο, στοχεύσαμε στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου και στην υλοποίηση έργων ιδιαίτερα σημαντικών για την όσο το δυνατόν ομαλή λειτουργία του νησιού κατά τη θερινή περίοδο. Σκοπός μας η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών ύδρευσης& καθαριότητας και η εύρεση νέων χώρων στάθμευσης. Στον τομέα της ύδρευσης οι εργασίες συνεχίζονται ακόμα και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, γεγονός πολύ σημαντικό, με δεδομένο ότι το προσωπικό του Δήμου, παρά τις εντατικές προσπάθειες, είναι αριθμητικά ελάχιστο για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών.

Επισκεφτήκαμε με τους Αντιδημάρχους Υπηρεσίες και Υπουργεία, για τη δρομολόγηση ενεργειών που συνδέονται με την επίλυση προβλημάτων που προκαλούνται από έντονες παράκτιες διαβρώσεις. Εκτός των άλλων, συναντηθήκαμε με τον Υπουργό Υγείας και τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας για την προώθηση λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που συνδέονται με την περαιτέρω στελέχωση του Ιατρείου μας και τον τρόπο μεταφοράς όσων ασθενών χρήζουν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Επισκεφτήκαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και συναντηθήκαμε με την Υπουργό στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, όπου θέσαμε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και άλλων συναδέλφων τα σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δήμων μας και την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τη διακομιδή ασθενών και με πτητικά μέσα ιδιωτικών εταιρειών, στην περίπτωση που το ΕΚΑΒ αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Επιπλέον, ολοκληρώσαμε τους φακέλους για την κατασκευή δύο γηπέδων, ενός γηπέδου 5Χ5 στον Αρτεμώνα και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση «Θόλος», δυο πολύ σημαντικά έργα για τη νεολαία του νησιού μας. Συντάξαμε φάκελο και υποβάλαμε πρόταση για τη χρηματοδότηση νέων ψηφιακών εφαρμογών για την τουριστική προβολή και προώθηση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Σίφνου.  

 Ποια είναι τα προβλήματα που επιμένουν;  

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνδέεται με τη λειτουργία του Δήμου και των υπηρεσιών του παραμένει η έλλειψη προσωπικού και γενικά εργατικών χεριών, αλλά και οι αργοί ρυθμοί στην έγκριση της πρόσληψης προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Στα σοβαρά προβλήματα ξεχωρίζουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών στα νοσοκομεία, την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού κατά τους χειμερινούς μήνες και τη διαχείριση των απορριμμάτων.  

 Τουρισμός και γαστρονομία: Είναι τα δύο «ατού» της Σίφνου;  

 Φυσικά είναι πολύ σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα της Σίφνου και στοιχείο της τουριστικής της εικόνας η γαστρονομία. Το νησί μας, που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Τσελεμεντέ και το ομώνυμο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας, φημίζεται για το καλό φαγητό, τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα και τις μοναδικές γεύσεις. Δεν είναι, όμως, το μόνο πλεονέκτημα. Η σιφναίικη κεραμική, τα πολυάριθμα μονοπάτια, που δίνουν την ευκαιρία στον επισκέπτη να ανακαλύψει και να απολαύσει πτυχές του ανέπαφου φυσικού τοπίου, τα ξωκλήσια, τα παραδοσιακά σοκάκια και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τη Σίφνο να ξεχωρίζει. Στα παραπάνω έρχεται φυσικά να προστεθεί η φιλόξενη διάθεση των κατοίκων και επαγγελματιών, οι ευκαιρίες και η δυνατότητα που έχει ο επισκέπτης να διαμορφώσει το πρόγραμμα των διακοπών του έτσι όπως επιθυμεί. 

* Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Εύη Σαλτού

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024