Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πατέρας Αντώνιος: «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο» - Σπάει τη σιωπή του μετά τη διακοπή της δίκης του

Πατέρας Αντώνιος: «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο» – Σπάει τη σιωπή του μετά τη διακοπή της δίκης του

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» μιλά για όσα τον κατηγορούν και αποκαλύπτει πού βρίσκεται σήμερα μαζί με την πρεσβυτέρα

Μία ημέρα μετά την εμφάνισή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο πατέρας Αντώνιος μιλά για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ξυλοδαρμοί, απομόνωση, βαριές εργασίες και σκληρές τιμωρίες σε βάρος ανηλίκων παιδιών περιγράφονται γλαφυρά στις 38 σελίδες του κατηγορητηρίου, που φέρνει τον ιδρυτή της δομής και τους συνεργάτες του αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη.

«Ήταν μια εμπειρία πρωτόγνωρη και άσκηση πνευματική για όλους εμάς που θέλουμε να ασκούμαστε στις δυσκολίες με τη βοήθεια του Θεού. Είναι ένας εφιάλτης, ένα ψεύτικο, ούτε καν όνειρο. Δεν μπορούσα να σκεφτώ πως θα είχα μπλεχτεί σε τέτοια πλεκτάνη. Όλοι αυτοί που μεγάλωσαν στην “Κιβωτό”, μεγάλωσαν, μορφώθηκαν, είναι τεράστια αδικία από όσα ειπώθηκαν», τονίζει ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στο STAR.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί δύο φορές ενώ όταν αρχίσει επί της ουσίας θα διαρκέσει επί μακρόν

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο «όταν ανακαλύπτουμε την κατάσταση άρχισαν να λένε για τον έναν και για τον άλλο. Τα παιδιά είναι κατευθυνόμενα, στο βωμό τους συμφέροντος κάποιων ανθρώπων».

Όπως καταγγέλλει, «πολλά παιδιά που πήραν το μέρος μας κα είπαν την αλήθεια, τους πέταξαν έξω εκδικητικά».

Στη συνέχεια, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» προσθέτει: «Είναι αστείο και γελοίο να λένε πως είμαι ηθικός αυτουργός… Θα δείξουμε με αποδείξεις και στοιχεία τη αλήθεια μας, και την σκευωρία. Όλοι οι παιδαγωγικοί κανόνες είχαν καταρτιστεί από ειδικούς παιδαγωγούς. Φρόντισαν να κολλήσουν κατηγορίες σε όλους για να πάρουν την Κιβωτό από τα χέρια μας».

Πού βρίσκεται σήμερα ο πατέρας Αντώνιος

Το τελευταίο διάστημα, τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του, που έχει βρεθεί κι εκείνη στο στόχαστρο, φιλοξενούνται από ένα ζευγάρι από την Αλβανία, το οποίο είχαν βοηθήσει κατά το παρελθόν.

«Μίλαγαν για βίλες και πισίνες, εμείς αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ένα σπίτι. Ήταν όλα ψέμματα. Είχαμε κάνει την δουλειά μας σπίτι», ισχυρίζεται στη συνέχεια ο πατέρας Αντώνιος.

«Όλα καταλήγουν στην Ανάσταση, εμπιστεύομαι τον Θεό. Ανάσταση είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια», σημειώνει και καταλήγει: «Κατά την άποψη μας τα παιδιά σήμερα παραμελούνται συστηματικά».

Οι κατηγορίες

Η δική του πατέρα Αντωνίου διεκόπη, πριν καν ξεκινήσει, για τις 4 Απριλίου, μετά από αίτημα για λόγους υγείας δικηγόρου του πατέρα Αντωνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της υπόθεσης έχει αναβληθεί δύο φορές ενώ η διαδικασία όταν αρχίσει επί της ουσίας θα διαρκέσει επί μακρόν λόγω τους πλήθους των μαρτύρων.

Η συγκεκριμένη δίκη αφορά τις κατηγορίες για ψυχολογική και σωματική κακοποίηση τροφίμων της Κιβωτού.

Οι επτά πρώην συνεργάτες του Αντώνιου, κατηγορούνται για βαριά σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκων κατά συρροή, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, απειλή σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός σε πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει ζητήσει την παραπομπή σε δίκη του πατρός Αντωνίου για κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στην υπόθεση των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης δύο νέων ηλικίας 19 και 15 ετών.

Ο ίδιος και η σύζυγός του, εξάλλου, είναι ποινικά ελεγχόμενοι όσον αφορά τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απιστίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024