Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Bernard Arnault κατάφερε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 197 δισ. δολαρίων

Πώς ο Bernard Arnault κατάφερε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 197 δισ. δολαρίων

Ο Arnault, ιδρυτής και πρόεδρος της LVMH εκτόπισε τον Jeff Bezos στην δεύτερη θέση.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας Bernard Jean Etienne Arnault έφτασε στην κορυφή της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos και έχοντας καθαρή αξία 197 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως έδειξαν τα στοιχεία του Bloomberg Billionaires Index. Ο Arnault είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της LVMH, της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, στην οποία ανήκει και η Louis Vuitton.

Η ημερήσια κατάταξη του Bloomberg, που ενημερώνεται στο κλείσιμο κάθε ημέρας συναλλαγών στη Νέα Υόρκη, έδειξε ότι ο Αρνό κέρδισε 1,93 δισ. δολάρια σε μια ημέρα για να πετύχει αυτό το κατόρθωμα. Εν τω μεταξύ, ο Bezos, ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση από την Τρίτη, έχασε περίπου 755 εκατομμύρια δολάρια για να βρεθεί στη δεύτερη θέση. Η τρέχουσα καθαρή αξία του Bezos ανέρχεται σε 196 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ποιος είναι ο Bernard Arnault;

Ο Arnault είναι ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton. Η εταιρεία πραγματοποίησε έσοδα περίπου 83,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022 από μια σειρά από τις 75 μάρκες μόδας και καλλυντικών της. Ο Arnault ελέγχει περίπου το ήμισυ της αυτοκρατορίας.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας με έδρα το Παρίσι είναι παντρεμένος με την πιανίστα Helene Mercier και έχει πέντε παιδιά. Όλα τα παιδιά του εργάζονται στην LVMH. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία εξαγόρασε το 2021 τον αμερικανικό οίκο κοσμημάτων Tiffany & Co έναντι του απίστευτου ποσού των 15,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη εξαγορά brand πολυτελείας που έγινε ποτέ.

Ποιοι είναι οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι;

Τον Arnault και τον Bezos ακολουθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk στην τρίτη θέση. Ο Musk βασίλευε στην πρώτη θέση για περισσότερους από εννέα συνεχόμενους μήνες μέχρι τις 5 Μαρτίου, όταν οι μετοχές της Tesla κατέρρευσαν μετά την αναφορά ότι οι αποστολές από το εργοστάσιό της στη Σαγκάη έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Μετά τον Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg κατείχε την τέταρτη θέση με 178 δισ. δολάρια κερδίζοντας περίπου 2 δισ. δολάρια από την τελευταία αλλαγή. Ειδικότερα, η καθαρή αξία του Ζούκερμπεργκ υποχώρησε από τα 2,7 δισ. δολάρια στα 176 δισ. δολάρια την Τετάρτη, αφού οι πλατφόρμες Facebook και Instagram που ανήκουν στη Meta, αντιμετώπισαν παγκόσμιες διακοπές λειτουργίας μια ημέρα πριν από αυτό.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates κατέχει σήμερα την πέμπτη θέση, διαθέτοντας συνολική καθαρή αξία 148 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: Grace

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024