Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το δίκιο του Τερίμ με τους διαιτητές, το λάθος με την ομάδα του

Το δίκιο του Τερίμ με τους διαιτητές, το λάθος με την ομάδα του

Ο Τερίμ έχει δίκιο για την ποιότητα των διαιτητών που έρχονται σε κάθε αγωνιστική, από τα ποδοσφαιρικά αζήτητα της Ευρώπης αλλά είναι λάθος να διαμαρτύρεται για το συγκεκριμένο ματς

Το ξέσπασμα του Φατίχ Τερίμ αμέσως με τη λήξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ προκάλεσε αίσθηση και ξεσήκωσε κριτική στο πρόσωπο του. Ο Τούρκος προπονητής τα έβαλε με τα λεπτά της καθυστέρησης που κράτησε ο Δανός διαιτητής Ρέντερ και διαμαρτυρήθηκε: «Συνήθως δεν λέω κάτι για τους διαιτητές, αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα δεν έρχονται ξένοι με ποιότητα. Πρέπει να ντρέπεσαι να δίνεις μόνος 4 λεπτά καθυστερήσεις. Δεν λέω για πέναλτι ή κόκκινες, αλλά δεν γίνεται να δίνεις μόνο 4 λεπτά».

Ο Τερίμ έχει δίκιο για την ποιότητα των διαιτητών που έρχονται σε κάθε αγωνιστική, από τα ποδοσφαιρικά αζήτητα της Ευρώπης αλλά είναι λάθος να διαμαρτύρεται για το συγκεκριμένο ματς, στο οποίο η διαιτησία δεν έπαιξε κάποιο ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Τούρκος και μετά, στη συνέντευξη Τύπου να ανακαλύψει και άλλα λάθη του Δανού με κόκκινη που δεν βγήκε σε ένα φάουλ πάνω στον Μπερνάρ και για δεύτερη κίτρινη του Κετζιόρα στο φάουλ πάνω στον Σπόραρ που επίσης δεν δόθηκε, μάλλον δεν τα κατάφερε.

Όσοι παρακολούθησαν το ματς, είτε δια ζώσης, είτε μέσω της τηλεοπτικής μετάδοσης, γνωρίζουν ότι δεν έπαιξαν κανένα ρόλο τα σφυρίγματα του Δανού ρέφερι.

Όλη αυτή η ιστορία από τον προπονητή των «πρασίνων» ήταν μία ντρίμπλα, μια προσπάθεια να μεταθέσει από επάνω του την ευθύνη της ήττας και να στρέψει την κουβέντα κάπου αλλού. Όσο κι αν προσπάθησε, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς εάν ο Παναθηναϊκός αποχώρησε ηττημένος από το «Απόστολος Νικολαΐδης» το οφείλει στον ίδιο και τις απίστευτες εμπνεύσεις που είχε στην αρχή του αγώνα.

Μια αλλοπρόσαλλη ενδεκάδα που δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού αλλά και κανείς προκάτοχος του. Επέλεξε σχήμα με δύο σέντερ φορ, Ιωαννίδη και Σπόραρ, δύο δεκάρια Μπερνάρ και Μπακασέτα και χωρίς πλάγιους ποδοσφαιριστές, καθώς Παλάσιος και Βέρμπιτς έμειναν στον πάγκο και ο Μανσίνι εκτός αποστολής.

Αυτά τα… απίθανα πράγματα τα εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ που προηγήθηκε 2-1 στο ημίχρονο και πλέον ήλεγχε τον αγώνα. Στο ημίχρονο ο Τερίμ κατάλαβε τα σφάλματα του, έκανε πιο ορθολογικές επιλογές στο δεύτερο μέρος αλλά ήταν ήδη αργά καθώς είχαν χαθεί πολλά σημαντικά λεπτά απέναντι σε μία ιδιαιτέρως φορμαρισμένη ομάδα.

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή των play offs δεν υπάρχει χώρος για πειραματισμούς και ο Τερίμ το αντιλήφθηκε αργά. Με την ΑΕΚ να έχει ξεφύγει έξι βαθμούς, το ματς της Τετάρτης στο Απόστολος Νικολαΐδης είναι ο τελικός των τελικών, με τη νίκη μονόδρομο για τους «πράσινους».

Μία ΑΕΚ που θα πάει στο ματς με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την ανέλπιστη – έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας κόντρα στον Ολυμπιακό – νίκη στις καθυστερήσεις. Και το σίγουρο είναι ότι ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να πειραματιστεί, αλλά θα ποντάρει επάνω στα δυνατά σημεία της ομάδας του, όπως κάνει άλλωστε και σε κάθε αγώνα έως τώρα!

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024