Μέσα σε 25 μέρες ο Ολυμπιακός έχει να δώσει επτά ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Απρίλιος προμηνύεται ιδιαίτερα «καυτός» και καθοριστικός για το σύνολο του Μεντιλίμπαρ
Η ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ χθες (31/3) στην «Opap Arena» άφησε τον Ολυμπιακό στο -8 από την 1η θέση, όμως έχει μπροστά του να ανέβει έναν «Γολγοθά» σε Ελλάδα και Ευρώπη με πολλές κρίσιμες «μάχες» μπροστά του.
Ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «καυτός» και καθοριστικός για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν επτά ματς σε 25 μέρες μέσα στον Απρίλιο. Τα πέντε εξ αυτών αφορούν το πρωτάθλημα. Τα άλλα δύο είναι τα μεγάλα ματς με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League, που μπορούν να φέρουν τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης!
Τον Μάιο οι Πειραιώτες θα έχουν να δώσουν τρία ματς για το πρωτάθλημα και ευελπιστούν σε τουλάχιστον ακόμη δύο εφόσον καταφέρουν και περάσουν το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε στους «8» του Europa Conference League.
Λίγα 24ωρα μετά το ματς με την Ένωση, έρχεται το ματς με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» την Τετάρτη (3/4, 19:00). Και έπειτα; Το ταξίδι στη Λαμία για το ματς με την τοπική ομάδα (7/4, 17:00). Και τέσσερις μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε για τα προημιτελικά του Europa Conference League στο Φάληρο (11/4, 19:45). Με λίγα λόγια; Τρία ματς έχει να δώσει ο Ολυμπιακός σε διάστημα μόλις οκτώ ημερών. Και αν συνυπολογίσουμε το ντέρμπι με την ΑΕΚ που διεξήχθη χθες, είναι τέσσερις αναμετρήσεις σε 11 μέρες. Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή, Πέμπτη. Non stop.
Την Κυριακή 14 Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα των δύο ομάδων λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων (11-18/4) και μετατέθηκε για την Πρωτομαγιά. Συνεπώς, ο Ολυμπιακός πηγαίνει κατευθείαν Τουρκία για τη ρεβάνς με τη Φενέρ (18/4, 22:00). Μία πολύ μικρή, μα άκρως απαραίτητη, ανάσα για το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μεταξύ των δύο σπουδαίων ευρωπαϊκών αναμετρήσεων με φόντο την τετράδα του Conference League.
Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο β’ γύρος των play offs της Stoiximan Superleague που ξεκινά με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (21/4, 20:30), ενώ οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού τον Απρίλιο ολοκληρώνονται με τα ματς κόντρα σε Άρη εκτός (24/4, 19:30) και Λαμία εντός (28/4, 17:00).
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Ολυμπιακού μέσα στον Απρίλιο:
Από εκεί και πέρα, θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο την Πρωτομαγιά (1/5, 19:00) και η σεζόν στην Ελλάδα ολοκληρώνεται με ΑΕΚ εντός (8/5, 19:00), Παναθηναϊκό εκτός (12/5, 20:00).
Τις Παρασκευές 20, 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου, αλλά και τα Σάββατα 14, 21, 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου, ο Μανώλης Μητσιάς και η Βίκυ Καρατζόγλο δίνουν «Ραντεβού στο Άλσος».
Λίγα 24ωρα μετά τη βαριά ήττα της από την Ατλέτικο για το Κύπελλο, η Μπαρτσελόνα υπέστη νέα οδυνηρή ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 στην έδρα της Τζιρόνα. Πλέον στην κορυφή της La Liga βρίσκεται η Ρεάλ....
Ο Αλέξανδρος Γκιννής αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του, κατεβαίνοντας τιμητικά την πίστα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Κορτίνα.
Ανάμεσα στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που έχουν στη μεταγραφική τους λίστα τον Κωνσταντίνο Καρέτσα είναι και η Μίλαν, όπως τονίζει ιταλικό δημοσίευμα που τον χαρακτηρίζει «Βασιλιά των ασίστ».
Τα έργα ανακατασκευής του εμβληματικού γηπέδου έχουν καθυστερήσει πολύ και ίσως το Αζτέκα δεν είναι έτοιμο για το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 11 Ιουνίου