Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πίτερς: «Ελέγχουμε το πεπρωμένο μας, θα μπούμε στα play offs της Euroleague με μομέντουμ»

Πίτερς: «Ελέγχουμε το πεπρωμένο μας, θα μπούμε στα play offs της Euroleague με μομέντουμ»

Οι δηλώσεις του Άλεκ Πίτερς μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη

Ο Άλεκ Πίτερς ήταν ασταμάτητος, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δοκίμασε πράγματα, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Άρη με σκορ 85-77 και πλεον στρέφει την προσοχή του στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στο ελληνικό πρωτάθλημα μετρώντας 28 πόντους (7/9 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 8/8 βολές), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 36’42» συμμετοχής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στην ΕΡΤ μετά το τέλος του ματς, ανέφερε πως δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα βρίσκονται οι Πειραιώτες στο φινάλε τη κανονικής διάρκειας της Euroleague ούτε το ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στα play offs της διοργάνωσης.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε ο Πίτερς:

Για το ματς με τον Άρη και το αν υπήρχε κούραση μετά το διπλό επί της Παρτίζαν: «Προφανώς δεν είχαμε την εμφάνιση που θέλαμε. Χάσαμε το πρώτο δεκάλεπτο και με μία ομάδα σαν τον Άρη, δεν μπορείς να παίζεις με αυτά. Κάναμε λίγα σήμερα. Έπρεπε να παίξουμε μέχρι το τέλος πολύ σκληρά. Δείξαμε λίγες φορές την ποιότητά μας για να πάρουμε το προβάδισμα και το παιχνίδι.

Η νίκη κόντρα στην Παρτίζαν ήταν τεράστια για εμάς. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, σε τέτοιο περιβάλλον και σε αυτό το σημείο της σεζόν, ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Ίσως να είχαμε μείνει λίγο σε αυτό το ματς, αλλά έπρεπε να το αφήσουμε πίσω γιατί ήταν σημαντικό να ξεκινήσουμε αυτόν τον γύρο στην Ελλάδα με νίκη».

Για το φινάλε της κανονικής διάρκειας στην EuroLeague και την κατάταξη: «Ελέγχουμε το πεπρωμένο μας. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός, η θέση μας θα είναι στο Top-6. Θα μπούμε στα playoffs με μομέντουμ. Πρέπει όμως να σταθούμε στο τώρα, στο επόμενο παιχνίδι. Υπάρχει λόγος που τώρα είναι η καλύτερη περίοδος της σεζόν. Κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής είναι πολύ υψηλού επιπέδου, ο καθένας πρέπει να παίξει πάνω από το επίπεδό του. Πρέπει φυσικά να βελτιώσουμε όσα δεν κάναμε καλά με την Παρτιζάν στο προηγούμενο παιχνίδι. Τελικά κερδίσαμε, αλλά έχουμε πολλά να μάθουμε.

Επιστρέφουμε σε εκείνη την ατμόσφαιρα, κόντρα σε μία ομάδα (σσ. τον Ερυθρό Αστέρα) της οποίας το ρεκόρ δεν αντικατοπτρίζεται στη βαθμολογία και στο πόσο ταλαντούχο είναι το ρόστερ τους και πόσο καλά μπορούν να παίξουν. Το έδειξαν και με τη Ρεάλ την προηγούμενη εβδομάδα. Φυσικά δεν θα είναι εύκολο για εμάς, ειδικά το τελευταίο παιχνίδι. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα δώσουμε όλα και να ελπίζουμε για το αποτέλεσμα.

Δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο μεγάλη σημασία το σε ποια θα τερματίσουμε, γιατί πιστεύουμε στους εαυτούς μας σε μία σειρά play offs απέναντι στον οποιονδήποτε ή ακόμα και στο play-in, αν βρεθούμε εκεί για κάποιο λόγο. Μας εμπιστεύομαι απέναντι στον οποιονδήποτε αυτή τη περίοδο. Αρκεί να παίξουμε τόσο καλά όσο στο δεύτερο γύρο και να είμαστε υγιείς. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας. Δεν έχει σημασία αν θα είμαστε πέμπτοι ή έκτοι.

Κανένας δεν φοβάται κανέναν. Είναι απλά ένας αγώνας μπάσκετ. Μπορείς να δεις τα ματσαρίσματα όπως θέλεις, αλλά πάντα είναι μία ομάδα απέναντι σε μία άλλη, σε μια σειρά πέντε αγώνων. Μπορείς να είσαι από κάτω και να το γυρίσεις, να πάρεις τρεις νίκες. Αν τις πάρεις είσαι στο Final four. Δίνεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία και είναι αυτό που ζητάμε».

Για τον Μιλουτίνοφ και τον Πετρούσεφ: «Θα δούμε αν θα παίξουν στο επόμενο ματς. Προσπαθούν σαν τρελοί για να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν. Θέλουν πάρα πολύ να είναι στο παρκέ, ιδίως σε αυτό το σημείο της σεζόν. Κάνουν ό,τι μπορούν και η ομάδα κάνει επίσης ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024