Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Κουτσούμπας ζήτησε να δει τη Famagusta

Ο Κουτσούμπας ζήτησε να δει τη Famagusta

«Είδα εικόνες εγκατάλειψης. Όταν στέκεσαι εκεί σε πιάνει η ψυχή σου» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κοιτάζοντας την «πόλη - φάντασμα» της Αμμοχώστου

Να κάνει βόλτα στη Δερύνεια, ένα χωριό στην Κύπρο που μπορεί ο επισκέπτης να δει την πόλη της Αμμοχώστου ζήτησε να επισκεφθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τη Δευτέρα.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη στην Κύπρο, όπου είχε ένα βαρύ πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το επίσημο πρόγραμμα του ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με την ομιλία του στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Κύπρο.

«Να δω την Αμμόχωστο»

Τη Δευτέρα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ την είχε κρατήσει για μία βόλτα που ήθελε ο ίδιος να κάνει και να πάρει μία γεύση από Αμμόχωστο. Να δει, από όσο πιο κοντά μπορούσε, αφού η θέση του και λόγοι αρχής δεν του επέτρεπαν να περάσει στα κατεχόμενα, την πόλη της Αμμοχώστου, την πόλη – φάντασμα, που έφτασε να γίνει και σήριαλ στο Mega, με τίτλο Famagusta, 50 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Έκανε δηλαδή αυτό που κάναμε όλοι, πριν ανοίξουν τα οδοφράγματα. Αυτό που έκαναν όλοι όσοι ήθελαν να βρεθούν κοντά στο σπίτι τους και δεν μπορούσαν. Πριν μπει ο οποίοσδήποτε στο Βαρώσι. Στάθηκε στο ύψωμα, πήρε τα κυάλια και προσπάθησε να βάλει τον εαυτό του στην εικόνα της πόλης που έγινε σύμβολο της τραγωδίας. Με τον παλιό, σκληρό τρόπο. Της απόστασης. Που «γράφει» στο μυαλό και στην ψυχή…

Στους κύπριους φίλους του που ήταν μαζί του και τον ρώτησαν πώς του φάνηκε απάντησε με συναίσθημα. «Είδα εικόνες εγκατάλειψης. Όταν στέκεσαι εκεί σε πιάνει η ψυχή σου».

Στις φωτογραφίες μαζί του διακρίνεται ο Κώστας Γουλιάμος, τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και υποψήφιος με το ΚΚΕ στις εκλογές του 2023, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και η βουλευτής του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή.

Μαζί του και η σύζυγος του Αναστασία Κοντογιάννη, που όπως μαθαίνουμε δηλώνει «φανατική» του Famagusta.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024