Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λογαριασμοί ρεύματος: Πόλεμος τιμών από τους παρόχους για τον Απρίλιο

Λογαριασμοί ρεύματος: Πόλεμος τιμών από τους παρόχους για τον Απρίλιο

Οι πρώτες ανακοινώσεις ΔΕΗ σε «πράσινα» και «μπλε», ΗΡΩΝ σε «κίτρινα» τιμολόγια - Το ειδικό τιμολόγιο της Protergia

Σε άλλη πίστα περνά ο πόλεμος των παρόχων για τις τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Σταδιακά η μία μετά την άλλη εταιρεία ενέργειας προχωρούν στις ανακοινώσεις των «πράσινων» αλλά και των «κίτρινων» τιμολογίων ρεύματος για τον μήνα Απρίλιο.

Η ΔΕΗ

Ως γνωστόν και σύμφωνα με τη νομοθεσία οι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι σήμερα και μέχρι τα μεσάνυχτα να ανακοινώσουν τις χρεώσεις για το ειδικό ή «πράσινο» τιμολόγιο ρεύματος.

Ως είθισται η ΔΕΗ ανακοίνωσε πρώτη τις ανταγωνιστικές χρεώσεις για τον τρέχοντα μήνα.

Η τιμή που ανακοίνωσε για το ειδικό προϊόν κυμαίνεται σε προ κρίσης επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, για τις οικιακές καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες το μήνα η ανταγωνιστική χρέωση θα είναι στα 0,10861 ευρώ ανά κιλοβατώρα συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης 15%. Να σημειωθεί ότι η έκπτωση τον προηγούμενο μήνα (Μάρτιος) ήταν 20%.

Για τις οικιακές καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες η χρέωση του Απριλίου είναι στα 0,11881 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η νυχτερινή χρέωση είναι στα 0,08226 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το μηνιαίο πάγιο είναι στα 5 ευρώ.

Το «μπλε» της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ, όμως ανακοίνωσε και σταθερό ή μπλε οικιακό τιμολόγιο 12μηνης βάσης για όσους πελάτες της επιλέξουν από δω και στο εξής να συνάψουν συμβόλαιο με αμετάβλητη χρέωση για ένα χρόνο.

Η ανταγωνιστική χρέωση είναι στα 0,12500 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το πάγιο στα 5 ευρώ. Η δημόσια εταιρεία προσφέρει επίσης και 50 ευρώ έκπτωση στον λογαριασμό του πρώτου μήνα καθώς και 2.500 Miles + Bonus μίλια από την αεροπορική εταιρεία Aegean εφόσον συμμετέχουν στο ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης της ΔΕΗ.

Ο ΗΡΩΝ

Η εταιρεία ενέργειας ΗΡΩΝ επέλεξε να ανακοινώσει πρώτα το νέο «κίτρινο» τιμολόγιο.

Πρόκειται για το προϊόν Yellow free Home το οποίο έχει μηδενικό πάγιο. Η βασική χρέωση προμήθειας είναι στα 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Εφόσον ο καταναλωτής παραμείνει για εννέα μήνες τότε τον ένατο μήνα θα έχει και έκπτωση κατανάλωσης 5% με τη βασική τιμή προμήθειας να διαμορφώνεται στα 0,0798 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελική τιμή χρέωσης για το συγκεκριμένο προϊόν διαμορφώνεται στο τέλος του μήνα ανάλογα και με την έκβαση της διακύμανσης του ειδικού μηχανισμού αναπροσαρμογής.

Να σημειωθεί ότι ο ΗΡΩΝ στα μπλε τιμολόγια ρεύματος τρέχει το εξάμηνης διάρκειας FIX Genius, με τιμή χρέωσης (συμπεριλαμβανομένης έκπτωσης συνέπειας 20%) στα 0,09920 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η τιμή του παγίου είναι στα 9,50 ευρώ.

Η Protergia

Το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο ρεύματος ανακοίνωσε και η Protergia

Για τον μήνα Απρίλιο το πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value Special θα έχει ανταγωνιστική χρέωση (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας) στα 0,11624 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Και η Protergia φαίνεται πως έχει επίσης μειώσει την έκπτωση συνέπειας έναντι του Μαρτίου.

Άλλη πίστα

Οι πάροχοι όπως προκύπτει από τις πρώτες ανακοινώσεις αναμένεται να επιδοθούν σε έναν ανταγωνισμό διαφορετικό σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Κάθε πάροχος θα χτυπάει… τις τιμές στην κατηγορία τιμολογίου που εκείνος κρίνει ότι έχει πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνιστή του.

Με πιο απλά λόγια, και όπως σχολιάζουν πηγές της αγοράς, δεν θα βλέπουμε όλους τους παρόχους να επικεντρώνουν τον ανταγωνισμό τους σε μία ίδια κατηγορία ρεύματος.

Οι χαμηλές τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας δίνουν το περιθώριο στην κάθε εταιρεία να κινείται πλέον διαφορετικά.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024