Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονικό εμπόριο: Smartphones και social media το αλλάζουν

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Smartphones και social media το αλλάζουν

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο το έξυπνο κινητό τηλέφωνο κυριαρχεί σταδιακά ως κανάλι αναζήτησης αλλά και αγορών.

Νέα δεδομένα έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου σε διεθνές επίπεδο και κατ’ επέκταση σε ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο από τη συνεχώς αυξανόμενη επιρροή των social media στις επιλογές των καταναλωτών.

Περισσότεροι από 5 δισ. πολίτες έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω έξυπνου κινητού

Την ίδια στιγμή στο ηλεκτρονικό εμπόριο το έξυπνο κινητό τηλέφωνο κυριαρχεί σταδιακά ως κανάλι αναζήτησης αλλά και αγορών, μια τάση που κυριαρχεί ήδη και στο e-banking. Σε διεθνές επίπεδο περισσότεροι από 5 δισ. πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία από την GSMA, έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω έξυπνου κινητού,  με τις τάσεις να είναι συνεχώς αυξητικές.

Οι νέες αυτές τάσεις και η ανοδική πορεία ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα θα συζητηθούν στη διάρκεια του Balkan eCommerce Summit που διοργανώνεται την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 και 5 Απριλίου στη Σόφια της Βουλγαρίας, με την συμμετοχή 14 χωρών, μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων και ηλεκτρονικών πλατφόρμων. Αποκλειστικός αντιπρόσωπος του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι η εταιρία Generation Y.

Το 89% της επισκεψιμότητας σήμερα στα ηλεκτρονικά καταστήματα των χωρών της Βαλκανικής, όπως έχει αναφέρει, ο Nikola Ilchev, eCommerce Academy and Balkan eCommerce Summit Founder, προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία (έρευνα της Mediapost Hit Mail).

Το 44% των καταναλωτών ηλεκτρονικών αγορών στην Ευρώπη επιλέγει λύσεις παράδοσης εκτός σπιτιού

Στο πλαίσιο αυτό το Digital Marketing θα βρεθεί στο επίκεντρο των ενημερωτικών παρουσιάσεων του συνεδρίου προς τις συμμετέχουσες εταιρίες, με στόχο να τις οδηγήσει σε υιοθέτηση μεθόδων για ουσιαστική αύξηση των πωλήσεων. Άλλα στοιχεία που παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι ότι το 44% των καταναλωτών ηλεκτρονικών αγορών στην Ευρώπη επιλέγει λύσεις παράδοσης εκτός σπιτιού, ενώ τελικά μόλις το 68% των καταναλωτών ηλεκτρονικών αγορών δίνουν προτεραιότητα στην τιμή στις αγοραστικές τους αποφάσεις.

Από ελληνικής πλευράς στο συνέδριο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ως ομιλητές ο Αναστάσιος Σπανίδης, πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων GPA και ιδρυτής της Generation Y, καθώς και η Χρύσα Φακή, Head of Business Development της Generation Y, που θα παρουσιάσουν τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις στον κλάδο του e-commerce. Επίσης η Εύη Μπουκώρου-Γεωργούδα, διευθύνουσα σύμβουλος της Generation Y.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024