Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μπει τέλος στη βία ανηλίκων; - Μια πόλη στην Αυστραλία ίσως βρήκε τη λύση

Πώς θα μπει τέλος στη βία ανηλίκων; – Μια πόλη στην Αυστραλία ίσως βρήκε τη λύση

Πόλη στην Αυστραλία επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο

Για να αντιμετωπίσει τα απανωτά περιστατικά βίας ανηλίκων, μία πόλη της Αυστραλίας επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το Άλις Σπρινγκς στην Αυστραλία αποφάσισε να επιβάλει το ακραίο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για να αντιμετωπίσει τη βία ανηλίκων, μετά το τελευταίο επεισόδιο στους δρόμους της πόλης: 150 άτομα, οπλισμένα με τσεκούρια και μαχαίρια συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Η επικεφαλής κυβερνήτης της πόλης Εύα Λόολερ, δήλωσε «φτάνει πια» και ανακοίνωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας για δύο εβδομάδες για τους ανήλικους, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί, στο κέντρο της πόλης. «Αν κάποιος είναι κάτω των 18 ετών και διαπιστωθεί ότι κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης στο κέντρο της πόλης, θα μεταφερθεί στο σπίτι ή σε ασφαλές μέρος. Τα παιδιά δεν είναι ασφαλή στο δρόμο», είπε.

Τα αποτελέσματα των μέτρων

Από τότε, η σχετική ηρεμία έχει επιστρέψει στο Alice Springs, όμως η συζήτηση μαίνεται για την αποτελεσματικότητα των μέτρων έκτακτης ανάγκης που ορισμένοι περιέγραψαν ως σπασμωδική απάντηση στο περίπλοκο κοινωνικό ζήτημα της βίας ανηλίκων, όπως επισημαίνει ρεπορτάζ του CNN.

Ορισμένες ομάδες αυτόχθονων έχουν υποστηρίξει την απόφαση, αλλά άλλοι λένε ότι αυτό που χρειάζονται τα ντόπια παιδιά είναι υποστήριξη, όχι περισσότερη αστυνόμευση σε μια χώρα με χαμηλή ηλικία ποινικής ευθύνης και υψηλά ποσοστά φυλάκισης για αυτόχθονες νέους.

«Πρόκειται για ένα θέμα που είναι περίπλοκο. Ξέρω ότι στους ανθρώπους δεν αρέσει πάντα να ακούν την αλήθεια, αλλά όταν βλέπεις νέους ανθρώπους που έχουν εθισμό στο αλκοόλ, που έχουν τραύματα, έχουν βιώσει ενδοοικογενειακή βία, που πηγαίνουν σε σπίτια όπου υπάρχει αλκοόλ, δεν είναι παιδιά που δέχονται φροντίδα. Αυτά είναι τα ζητήματα που αποτελούν μέρος της ιστορίας του Άλις Σπρινγκς», αναφέρουν αξιωματούχοι, που εξηγούν ότι ενδέχεται κάποια από τα παιδιά να βρίσκονται στους δρόμους τη νύχτα επειδή είναι πιο ασφαλές από το να βρίσκονται στα σπίτια τους: «Αυτά τα παιδιά είναι εδώ έξω επειδή οι γονείς τους είναι μεθυσμένοι ή επειδή αντιμετωπίζουν οικογενειακή και σεξουαλική βία στο σπίτι τους», είπε και ο δήμαρχος της πόλης.

«Αν αυτή η απαγόρευση κυκλοφορίας σώζει τις ζωές των παιδιών επειδή χρειάζεται και δίνει στην αστυνομία τη δύναμη να τα μεταφέρει σε ασφαλή μέρη, τότε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο Τζάρεντ Σαρπ, υπάλληλος της Υπηρεσίας Δικαιοσύνης των Αβορίγινων της Βόρειας Αυστραλίας (NAAJA), είπε στο Sky News ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μπορούσε να επιδεινώσει τα πράγματα. «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο προηγούμενο όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους είναι αποτελεσματική – απλώς ποινικοποιεί την κατάσταση. Εγκλωβίζει τους νέους στο δικαστικό σύστημα και αυτό δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε σε ένα μέρος όπως το Άλις Σπρινγκς, όπου τα ποσοστά των Αβορίγινων στη φυλακή είναι ήδη πάρα πολύ υψηλά», είπε ο ίδιος.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024