Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Panic Button: Η χρήση του επεκτείνεται και στις υποθέσεις αντιμετώπισης της βίας ανηλίκων

Panic Button: Η χρήση του επεκτείνεται και στις υποθέσεις αντιμετώπισης της βίας ανηλίκων

Μέχρι πρότινος αφορούσε μόνο σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, η ενεργοποίηση του οποίου έχει σώσει πολλές γυναίκες έως τώρα

Με τα περιστατικά άγριων ξυλοδαρμών παιδιών να πληθαίνουν και την ανησυχία από την έξαρση της βίας ανηλίκων να αυξάνεται, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) πρόκειται να εφαρμόσει μέσα στο επόμενο διάστημα το Panic Button για ανηλίκους.

Η αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας ανηλίκων σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του Panic Button μέχρι πρότινος γινόταν σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και αυτή τη φορά έρχεται να καταπολεμήσει τη βία μεταξύ ανηλίκων.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει ενέργειες ώστε να γίνει πιο άμεσα αυτή η εφαρμογή, αλλά και ο τηλεφωνικός αριθμός που θα μπορούν να απευθυνθούν τα ανήλικα θύματα και οι γονείς τους», ανέφερε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανήλικη βία η αστυνομία έχει εφαρμόσει ένα σχέδιο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και συγκεκριμένα έχει χαρτογραφήσει τα σημεία όπου επαναλαμβάνονται περιστατικά βίας σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

«Βρίσκονται αστυνομικοί τόσο της Ασφάλειας και της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων όσο και ένστολοι αστυνομικοί στα σημεία αυτά. Είναι έντονη η παρουσία αστυνομικών για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά το Panic Button και τη χρήση του στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας δήλωσε ότι θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

«Το Panic Button βοήθησε να σωθούν γυναίκες από τα χέρια του κακοποιητή. Σε καμία περίπτωση από αυτές που ενεργοποιήθηκε, δεν πρόλαβε ο κακοποιητής και δεν είχαμε καμία γυναικοκτονία», συπλήρωσε.

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024