Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Η Βρετανία έριξε με αλεξίπτωτα περισσότερους από 10 τόνους βοήθειας

Γάζα: Η Βρετανία έριξε με αλεξίπτωτα περισσότερους από 10 τόνους βοήθειας

Αεροσκάφος A400M της RAF απογειώθηκε από το Αμάν για να ρίξει προμήθειες κατά μήκος της ακτογραμμής στην κατεστραμμένη από το Ισραήλ Λωρίδα της Γάζας.

Η Βρετανία έριξε από αέρος τρόφιμα στη Γάζα για δεύτερη φορά. Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία έριξε με αλεξίπτωτα περισσότερους από 10 τόνους βοήθειας – η οποία περιλαμβάνει ρύζι, αλεύρι, λάδι, παιδικές τροφές, κονσέρβες και νερό – στους πολίτες της Γάζας χθες Παρασκευή (στη φωτογραφία από Grant Schapps on Twitter, επάνω, ρίψεις 10 τόνων τροφίμων τη Δευτέρα).

Αεροσκάφος A400M της RAF απογειώθηκε από το Αμάν για να ρίξει τις προμήθειες κατά μήκος της ακτογραμμής του κατεστραμμένου από τον πόλεμο θύλακα στο πλαίσιο της διεθνούς αποστολής αρωγής της οποίας ηγείται η Ιορδανία.

Η χθεσινή ρίψη από αέρος «θα παράσχει περισσότερους από 10 τόνους τροφίμων σε πολίτες που έχουν ανάγκη»

Ο υπουργός Αμυνας Γκραντ Σαπς δήλωσε χθες ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει ό,τι μπορεί για να φθάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα στη Γάζα. Η σημερινή ρίψη από αέρος θα παράσχει περισσότερους από 10 τόνους τροφίμων σε πολίτες που έχουν ανάγκη.

»Ευχαριστώ το προσωπικό της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας και του βρετανικού στρατού για το ακατάβλητο έργο τους στην υποστήριξη αυτής της αποστολής. Θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία για να παραδίδουμε βοήθεια από αέρος, δια θαλάσσης και ξηράς στη Γάζα».

Επικείμενος λιμός

Η RAF έριξε επίσης 10 τόνους τροφίμων στην περιοχή αυτή τη Δευτέρα.

Εν μέσω προειδοποιήσεων για επικείμενο λιμό στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Λωρίδα της Γάζας, οι ρίψεις από αέρος πραγματοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες χερσαίες παραδόσεις 2.000 τόνων βρετανικής επισιτιστικής βοήθειας για τη σίτιση περισσοτέρων από 275.000 ανθρώπων στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024