Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο πλευρό του Ζουάν Ζεσούς οι φίλοι της Νάπολι – Λένε «όχι στον ρατσισμό»

Στο πλευρό του Ζουάν Ζεσούς οι φίλοι της Νάπολι – Λένε «όχι στον ρατσισμό»

Η Νάπολι λέει «όχι στο ρατσισμό», για να υποστηρίξει τον αμυντικό της ομάδας Ζουάν Ζεσούς, που έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών από τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι.

Φίλαθλοι της Νάπολι φώναξαν «όχι στο ρατσισμό» πριν από την έναρξη της σημερινής αναμέτρησης των «παρτενοπέι» με την Αταλάντα για την 30ή αγωνιστική της Serie A, προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους στον αμυντικό της ομάδας του ιταλικού νότου, Ζουάν Ζεσούς, ο οποίος κατήγγειλε ότι έγινε αποδέκτης ρατσιστικών προσβολών από τον Φραντσέσκο Ατσέρμπι.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός κατηγόρησε τον παίκτη της Ίντερ ότι τον προσέβαλε με ρατσιστικές ύβρεις, στη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων στις 17 Μαρτίου, για την 29η αγωνιστική.

Όμως, η πειθαρχική επιτροπή της ιταλικής ομοσπονδίας ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη (26/3) την απαλλαγή του Ατσέρμπι, ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων, στον οποίο δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή, με αποτέλεσμα ο Ζουάν Ζεσούς να εκφράσει την πικρία και την απογοήτευσή του.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με την Αταλάντα, με τον οποίο «άνοιξε η αυλαία» της 30ής αγωνιστικής, θεατές που ήταν στις εξέδρες του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» φώναξαν «όχι στον ρατσισμό», ύστερα από το σχετικό κάλεσμα του εκφωνητή του γηπέδου.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές της Νάπολι φορούσαν φανέλες χωρίς το σήμα «Κρατήστε τον ρατσισμό εκτός», το οποίο εμφανίζουν οι σύλλογοι της Serie A στην 29η και την 30ή αγωνιστική.

Δηλώνοντας «έκπληκτη» από την απουσία κυρώσεων προς τον Ατσέρμπι, η διοίκηση του συλλόγου είχε προειδοποιήσει ότι η Νάπολι δεν θα συμμετέχει πλέον σε δράσεις ευαισθητοποίησης κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων που συντονίζει η ιταλική ομοσπονδία, τις οποίες χαρακτηρίζει «πρωτοβουλίες καθαρά διακοσμητικές».

Ο Ζουάν Ζεσούς συμπεριλήφθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Νάπολι κόντρα στους «νερατζούρι» από το Μπέργκαμο, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται τη νίκη, στην προσπάθεια που καταβάλλουν για ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». «Είναι γαλήνιος και ήρεμος, είναι πολύ επαγγελματίας παίκτης. Θα ήθελα να έχω είκοσι Χουάν Ζεσούς, είναι έτοιμος» δήλωσε από την πλευρά του ο προπονητής της Νάπολι, Φραντσέσκο Καλτσόνα.

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024