Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατερίνη: Χειροπέδες σε διαρρήκτη που κυκλοφορούσε με ποδήλατο για να μην κινεί υποψίες

Κατερίνη: Χειροπέδες σε διαρρήκτη που κυκλοφορούσε με ποδήλατο για να μην κινεί υποψίες

Εμπλέκεται σε 12 κλοπές την τελευταία διετία σε μονοκατοικίες - Έκλεβε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 25.000 ευρώ

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε διαρρήκτης στην Κατερίνη, ο οποίος κυκλοφορούσε με ποδήλατο ώστε να εντοπίζει τη λεία του χωρίς να κινεί υποψίες.

Ο 56χρονος εντόπιζε κατοικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα και τιμαλφή

Παρ’ όλα αυτά, ο τρόπος δράσης του 56χρονου δεν ξεγέλασε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, οι οποίοι ύστερα από μεθοδική έρευνα διαπίστωσαν ότι εμπλέκεται σε 12 διαρρήξεις – κλοπές από μονοκατοικίες, οι οποίες έγιναν την τελευταία διετία.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Επιβαίνοντας σε ποδήλατο, ο 56χρονος εντόπιζε κατοικίες από τις οποίες απουσίαζαν οι ένοικοι και, παραβιάζοντας τις πόρτες ή τα παράθυρα, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομική έρευνα

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, διέπραξε 12 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες στην Κατερίνη, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.550 ευρώ.

Επίσης είχε κλέψει κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του σε περιοχή της Πιερίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ και μέρος των κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Επίσης από την οικία κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, αρώματα, εργαλεία και άλλα αντικείμενα, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024