Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Προάστια: Έτσι «χτυπούσαν» οι διαρρήκτες - Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση τους

Βόρεια Προάστια: Έτσι «χτυπούσαν» οι διαρρήκτες – Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση τους

Συμμορία «ξάφριζε» σπίτια σε Εκάλη, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση των τεσσάρων διαρρηκτών, που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε Εκάλη, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία εξασφάλισε το in.

Οι δράστες εισέβαλαν το βράδυ της Κυριακής (24/3) σε σπίτι στην Εκάλη και έκλεψαν κοσμήματα και χρήματα.

Στη συνέχεια, προσπάθησαν να διαφύγουν με όχημα που είχε κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας. Για «κακή» τους τύχη όμως έγιναν αντιληπτοί από ομάδα ΔΙΑΣ και τους έκανε σήμα για έλεγχο.

Επεισοδιακή καταδίωξη

Ωστόσο, ο οδηγός τότε επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι αστυνομικοί που ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης ακολουθούσαν το όχημα των δραστών, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας

Έπειτα, το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο.

Ένας από τους αστυνομικούς κατέβηκε από τη μηχανή του και ζήτησε από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά εις βάρος των αστυνομικών.

Τότε ο αστυνομικός αποβιβάστηκε από τη μηχανή του πυροβόλησε μια ρόδα του οχήματος, ενώ οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά συνελήφθησαν.

Οι δράστες -ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών- οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Επίσης, προέκυψε ότι συμμετείχαν και σε άλλες διαρρήξεις σε οικίες στη Νέα Ερυθραία, που διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα.

Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση τους

To in εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση τους στη περιοχή των Βορείων Προαστίων.

Στο πρώτο βίντεο φαίνονται οι διαρρήκτες που προσπαθούν με κλωτσιές να σπάσουν την πόρτα. Μετά από προσπάθειες καταφέρνουν να παραβιάσουν την είσοδο και να εισέλθουν στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο στη συνέχεια διέρρηξαν.

Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται τα μέλη της σπείρας να φεύγουν από το σπίτι στη Νέα Ερυθραία μετά τη διάρρηξη.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024