Καιρός: «Ακραία θερμή εισβολή» από την Αφρική φέρνει 30άρια από αύριο – Πότε θα κορυφωθεί
Οι θερμές αέριες μάζες που θα σχηματιστούν πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης θα είναι έως και 18°C θερμότερες από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα
Τριήμερο με ακραία θερμές για την εποχή αέριες μάζες αναμένονται στην Ανατολική Ευρώπη και στην χώρα μας από την Κυριακή 31/03 έως και την Τρίτη 02/04, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες θα ευνοήσει την μεταφορά ακραία θερμών για την εποχή αερίων μαζών από την Αφρική προς την Ανατολική Ευρώπη και την χώρα μας με την κορύφωση να αναμένεται το τρίημερο Κυριακή 31/03 – Τρίτη 02/04.
Αέριες μάζες έως και 18°C θερμότερες από τα φυσιολογικά επίπεδα
Χρησιμοποιώντας την απόκλιση της θερμοκρασίας στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), επίπεδο που χρησιμοποιούμε για την παρακολούθηση τον αερίων μαζών, οι αέριες μάζες πάνω από τμήματα της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται να είναι έως και 17-18 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Πάνω από 30°C από τη νέα εβδομάδα
Όπως διακρίνεται και στο παρακάτω γράφημα, όπου εστιάζουμε στην περιοχή μας, γίνεται ευδιάκριτο ότι το απόγευμα της Δευτέρας 01/04 οι αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας θα είναι έως και 15-16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι θερμοκρασίες στην επιφάνεια και το πόσο ψηλά θα φτάσουν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα η νεφοκάλυψη και ο άνεμος, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα η θερμοκρασία στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας είναι πιθανό να πλησιάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Δεύτερος κύκλος πληρωμών τον Αύγουστο
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drone σε πολυκατοικία – Αναφορές για πιθανά θύματα
- Συνταγή: Μακαρόνια με κοκκινιστά κεφτεδάκια
- Η SpaceX έχασε 1,2 τρισ. κεφαλαιοποίηση σε ένα μήνα – Γερό «ξεπούλημα» στις μετοχές Τεχνητής Νοημοσύνης
- Ηπατίτιδα: Πλήρης έλεγχος ή και θεραπεία σε μια ασθένεια που δεν κάνει διακρίσεις
- Πώς τα δάση της Γαλλίας και της Ισπανίας μετατράπηκαν σε «προσάναμμα» – Οι άνεμοι και η «τέλεια καταιγίδα»
- Το γυάλινο μπολ που εξηγεί γιατί τα drones της Τεχεράνης επιβιώνουν των βομβαρδισμών
- Υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 13 περιοχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/kristijan-arsov-viAo6P8yqHI-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442