Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Ανεύθυνο το ρωσικό βέτο για την επιτήρηση των κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας

Νότια Κορέα: Ανεύθυνο το ρωσικό βέτο για την επιτήρηση των κυρώσεων σε βάρος της Β. Κορέας

Η Μόσχα άσκησε βέτο σε σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα παρέτεινε την εντολή των ειδικών για την επιτήρηση της εφαρμογής των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Η διπλωματία της Νότιας Κορέας χαρακτήρισε «ανεύθυνη» την απόφαση της Ρωσίας ν’ ασκήσει το δικαίωμα αρνησικυρίας που διαθέτει για να εμποδίσει την ανανέωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Eduardo Munoz) της εντολής των ειδικών που ήταν επιφορτισμένοι με την επιτήρηση της εφαρμογής των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την επιβολή κυρώσεων σε βάρος προσώπων και οντοτήτων

Η Σεούλ «υπογραμμίζει ξεκάθαρα ότι η Ρωσική Ομοσπονδία, παρά το καθεστώς του κράτους-μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, έλαβε ανεύθυνη απόφαση», τόνισε το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή. Η Μόσχα άσκησε χθες βέτο σε σχέδιο απόφασης που θα παρέτεινε την εντολή για έναν χρόνο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν προχθές την επιβολή κυρώσεων σε βάρος έξι προσώπων και δύο οντοτήτων με έδρα τη Ρωσία, την Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φέρονται να χρηματοδοτούσαν το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επισημαίνεται ότι τα μέτρα ελήφθησαν σε συντονισμό με τη Νότια Κορέα. Τα έξι πρόσωπα που κατονομάζονται είναι οι Γιου Που Ανγκ, Ρι Τονγκ Χιοκ, Χαν Τσολ Μαν, Οιν Τσουν, Τζονγκ Σονγκ Χο και Τζον Γιον Γκουν.

Οι εταιρίες

Οι εταιρίες στις οποίες επιβάλλονται κυρώσεις είναι η Alis LLC με έδρα το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και η Pioneer Bencont Star Real Estate που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες υπάγονται στην Chinyong Information Technology Cooperation Co, η οποία συνδέεται με τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας. Η Chinyong έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων από τον Μάιο του 2023.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024