Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Αφρική: Ένα κορίτσι 8 ετών η μοναδική επιζήσασα της πτώσης του λεωφορείου από γέφυρα

Νότια Αφρική: Ένα κορίτσι 8 ετών η μοναδική επιζήσασα της πτώσης του λεωφορείου από γέφυρα

Ένα λεωφορείο με προσκυνητές από την Μποτσουάνα που μετέβαινε στην Νότια Αφρική, βρέθηκε σε γκρεμό όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει από γέφυρα.

Ένα δυστύχημα με λεωφορείο στη βόρεια επαρχία Λιμπόπο της Νότιας Αφρικής είχε ως αποτέλεσμα 45 νεκρούς και έναν σοβαρό τραυματισμό, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Μεταφορών της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και συγκρούστηκε στις μπάρες σε μια γέφυρα κοντά στη Μαματλακάλα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια το λεωφορείο να πέσει από τη γέφυρα και να προσκρούσει στο έδαφος παίρνοντας φωτιά, σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών της Νοτίου Αφρικής.

Το λεωφορείο μετέφερε πασχαλινούς προσκυνητές από την Μποτσουάνα, στη νότια Αφρική και συγκεκριμένα στη Μόρια, μια πόλη στο Λιμπόπο, προστίθεται. Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σιρίλ Ραμαφόσα έστειλε τα συλλυπητήριά του στη Μποτσουάνα και υποσχέθηκε στήριξη στη χώρα, ανέφερε το γραφείο του σε ανακοίνωσή του.

Στο τραγικό δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους οι 45 από τους 46 επιβάτες.

Μια και μοναδική επιζήσασα 8 ετών νοσηλεύεται σε κοντινό νοσοκομείο

Ένα 8χρονο κορίτσι είναι η μοναδική επιζήσασα από τη μοιραία σύγκρουση και δέχεται ιατρική φροντίδα σε κοντινό νοσοκομείο, ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Μεταφορών του Λιμππόπο. Σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να σωθεί παρά την φωτιά και το γεγονός πως από την πτώση των 50 μέτρων το λεωφορείο είχε μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών.

Ορισμένα πτώματα είχαν καεί ολοσχερώς, ενώ άλλα είχαν παγιδευτεί μέσα στα συντρίμμια ή είχαν διασκορπιστεί στον τόπο του εγκλήματος, ανέφερε το επαρχιακό τμήμα.

Οι επιβάτες ήταν προσκυνητές που ταξίδευαν από την πρωτεύουσα της Μποτσουάνα Γκαμπορόνε για μια πασχαλινή λειτουργία στην πόλη Μόρια. Η υπουργός Μεταφορών Σιντισίουε Τσικούνγκα, η οποία μετέβη στον τόπο του συμβάντος, εξέφρασε τα «θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες που επλήγησαν από το τραγικό δυστύχημα του λεωφορείου».

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί σας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής», πρόσθεσε. «Συνεχίζουμε να προτρέπουμε για υπεύθυνη οδήγηση ανά πάσα στιγμή με αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους μας αυτό το Σαββατοκύριακο του Πάσχα».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024