Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κορυφαία τιμητική διάκριση θα λάβει ο Κρίστοφερ Νόλαν από τη βρετανική κυβέρνηση

Κορυφαία τιμητική διάκριση θα λάβει ο Κρίστοφερ Νόλαν από τη βρετανική κυβέρνηση

Μαζί ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Syncopy, η οποία βρίσκεται πίσω από πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες του Νόλαν.

Από τη βρετανική κυβέρνηση θα λάβουν κορυφαία τιμητική διάκριση, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νόλαν και η σύζυγός του και παραγωγός ταινιών Έμα Τόμας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το AP, θα λάβουν τους τίτλους του ιππότη και της δούκισσας αντίστοιχα για τις υπηρεσίες και την προσφορά τους στον κινηματογράφο.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα ο Νόλαν ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών Όσκαρ αποσπώντας επτά βραβεία ανάμεσα σε 13 υποψηφιότητες για τη βιογραφική ταινία «Oppenheimer» με τον Κίλιαν Μέρφι να υποδύεται τον «πατέρα της ατομικής βόμβας» Τζούλιους Ρόμπερτ Οπενχάιμερ.

Η ιστορία του Κρίστοφερ Νόλαν και της συζύγου του

Γεννημένος στο Λονδίνο από Βρετανό πατέρα και Αμερικανίδα μητέρα, ο διάσημος σκηνοθέτης γνώρισε την σύζυγό του την πρώτη μέρα που ήταν φοιτητές στο University College του Λονδίνου, το 1989.

Παντρεύτηκαν το 1997 και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά. Μαζί ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Syncopy, η οποία βρίσκεται πίσω από πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες του Νόλαν. Στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν ένιωθε ποτέ μόνος κάνοντας ταινίες γιατί η γυναίκα του «πάντα έβλεπε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που έβλεπα εγώ όσον αφορά τη σημασία του μέσου».

Χρυσάφι στα πόδια του

Σύμφωνα με το Variety, τα Όσκαρ εκτόξευσαν τις απολαβές του Νόλαν, κάνοντάς τον έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους σκηνοθέτες, αφού το τελικό ποσό που θα λάβει θα αγγίξει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα αδιανόητο ποσό για τους υπόλοιπους σκηνοθέτες της γενιάς του λόγω των μπόνους που διαπραγματεύτηκε στο συμβόλαιό του με τη Universal Pictures.

Η μεγάλη εταιρεία παραγωγής πίστεψε στις ικανότητές του, του έδωσε τα 100 εκατομμύρια δολάρια μπάτζετ για να γυρίσει το «Οπενχάιμερ» και τώρα οι δύο πλευρές δικαιώνονται για τη συνεργασία τους, βάζοντας στους λογαριασμούς τους εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, η επική βιογραφική ταινία του πατέρα της ατομικής βόμβας έφερε πάνω από 958 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office όντας η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία του 2023 πίσω από τα «The Super Mario Bros. Movie» (1.36 δις) και «Barbie» ($1.43 δις).

Επίσης, το «Οπενχάιμερ» είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία που κερδίζει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών: Η επιστροφή του Βασιλιά» το 2004.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024