Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Oppenheimer»: Ο Κρίστοφερ Νόλαν πόνταρε στον εαυτό του και «εκτόξευσε» τα κέρδη του

«Oppenheimer»: Ο Κρίστοφερ Νόλαν πόνταρε στον εαυτό του και «εκτόξευσε» τα κέρδη του

Πόσα δεκάδες εκατομμύρια έβγαλε από την ταινία;

Το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν επιβεβαίωσε όλα τα προγνωστικά. Στην απονομή των 96ων βραβείων Όσκαρ έφυγε με συνολικά 7 χρυσά αγαλματίδια.

Αξιοσημείωτο το γεγονός πως τόσο ο Νόλαν όσο και οι πρωταγωνιστές του, Κίλιαν Μέρφι και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, βραβεύονται για πρώτη φορά στην καριέρα τους από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Ο βρετανικής καταγωγής σκηνοθέτης, μάλιστα, φτάνει τις οκτώ υποψηφιότητες στο θεσμό και υπό αυτήν την έννοια, φέτος ήταν, δικαίως, η στιγμή του.

Ο πρωταγωνιστής, Κίλιαν Μέρφι κρατώντας το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου , δήλωσε: «Κάναμε μια ταινία για τον άνθρωπο που δημιούργησε την ατομική βόμβα και θα ήθελα λοιπόν να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους ειρηνοποιούς εκεί έξω. Σας έχουμε ανάγκη».

Η συμφωνία

Ο Κρίστοφερ Νόλαν έχει ήδη εξασφαλίσει και άλλη νίκη με τη μορφή ενός βραβείου ύψους 72 εκατομμυρίων δολαρίων, υπογραμμίζοντας την απαράμιλλη θέση του στην κινηματογραφική βιομηχανία. Αυτό το εντυπωσιακό ποσό δεν είναι αποτέλεσμα απλής τύχης, αλλά το αποτέλεσμα μιας έξυπνης και εξαιρετικά προσοδοφόρας συμφωνίας.

Η Universal, το στούντιο με το οποίο συνεργάστηκε ο Νόλαν, είχε σκληρό ανταγωνισμό για να πείσει τον έμπειρο σκηνοθέτη να πει το «ναι» και έτσι συμφώνησε να του δώσει το 15% των πρώτων εσόδων της ταινίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Νόλαν έλαβε την αμοιβή του πριν ακόμα το στούντιο βγάλει κέρδος. Το Forbes αναφέρει ότι οι αρχικές απαιτήσεις του σκηνοθέτη ήταν για ένα ποσοστό της τάξης του 20% αλλά τελικά συμφώνησε με λιγότερα. Ωστόσο δεν αποκλείεται αυτό το 5% να πήγε στην μακροχρόνια συνεργάτιδα και σύζυγο του Νόλαν, Έμα Τόμας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Forbes (@forbes)

Ακόμη, ο Νόλαν μείωσε την αμοιβή του ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης προκειμένου η ταινία να μη ξεπεράσει τον προϋπολογισμό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να μεγιστοποιήσει τα χρήματα που θα λάμβανε στο τέλος από τις πωλήσεις.

Η ταινία μεταξύ άλλων, σημείωσε θεαματικές επιδόσεις στο box office, πλησιάζοντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Να σημειώσουμε ότι οι κινηματογραφικές αίθουσες συνήθως διεκδικούν περίπου το ήμισυ των εισπράξεων του box office.

Το ενδιαφέρον του Νόλαν για το «Oppenheimer»

Σε δηλώσεις του το Extra, ο Νόλαν δεν έκρυψε ότι ενδιαφερόταν για την ιστορία του «Oppenheimer» εδώ και πολύ καιρό. «Πραγματικά μου κέντρισε το ενδιαφέρον η στιγμή κατά την οποία τα μέλη του Προγράμματος Μανχάταν, του οποίου ηγείτο, συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε μια πολύ, πολύ μικρή πιθανότητα, ενεργοποιώντας την πρώτη ατομική συσκευή, να βάλουν φωτιά στην ατμόσφαιρα και να προκληθεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα κατέστρεφε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όμως έπρεπε να προχωρήσουν και να πατήσουν αυτό το κουμπί. Και σκέφτηκα αν μπορούσαμε να κάνουμε μια ταινία όπου θα μεταφέραμε το κοινό σε αυτό το δωμάτιο και θα τους έβλεπε να παίρνουν αυτή την απόφαση και να είναι εκεί μαζί τους σε αυτά τα γεγονότα, αυτή θα ήταν η πιο ασυνήθιστη δραματική κατάσταση», δήλωσε.

Sports in

Παναιτωλικός – Ατρόμητος 1-0: Κλείδωσε την παραμονή με «υπογραφή» Ταμπίτζε

Ο Νταμπίτζε «λύτρωσε« τον Παναιτωλικό κόντρα στον Ατρόμητο (1-0), και σε συνδυασμό με την ήττα της Κηφισιάς από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Αγρινιώτες εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Super League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024