Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια - Αθώα η μητέρα

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον 53χρονο για το αδίκημα του βιασμού. Αθώα τη μητέρα της ανήλικης για πορνογραφία και μαστροπεία

Μέσα σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης απαγγέλθηκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από τα Σεπόλια.

Η μητέρα της ανήλικης μόλις άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, την έκρινε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία και αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία ξέσπασε σε κλάματα, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Εφετείο φώναζε συνθήματα και χειροκροτούσε. Η κατηγορούμενη κηρύχθηκε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα

Οι δικαστές δεν υιοθέτησαν όμως την εισαγγελική πρόταση ούτε σε ό,τι αφορά τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο, κηρύσσοντας τον ένοχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία.

Ως προς τα υπόλοιπα αδικήματα:

  • Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
  • Ένοχος για Πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)
  • Ένοχος για Μαστροπεία
  • Αθώος Εμπορία ανήλικου
  • Ένοχος Παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Ένοχος και ο «Μιχάλης» – Ένοχοι 15 «πελάτες»

Ο δεύτερος βασικός κατηγορούμενος, επονομαζόμενος «Μιχάλης», κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της Διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Παράλληλα, το δικαστηρίου έκρινε ενόχους 16 κατηγορούμενους που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος, έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Η δίκη συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορουμένους που κηρύχθηκαν ένοχοι.

«Αποδείχτηκε ότι η 12χρονη έλεγε την αλήθεια»

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, τόνισε ότι αποδείχτηκε αυτό που έλεγε η ανήλικη από την πρώτη στιγμή για την αθωότητά της.

«Η εισαγγελική πρόταση δεν υπήρχε περίπτωση να σταθεί. Η μητέρα είναι αθώα των κατηγοριών, όπως έλεγα από την πρώτη στιγμή. Ο βασικός κατηγορούμενος καταδικάστικε για όλες τις πράξεις, και για τον βιασμό και για την μαστροπεία. Παλέψαμε πολύ και πολλά άτομα για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που είχαμε. Με την απόφαση του δικαστήριου αποδείχτηκε αυτό που έλεγε η 12χρονη από την πρώτη στιγμή ότι η μητέρα της είναι αθώα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024