Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήθος κόσμου έξω από το ΜΟΔ - Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την απόφαση για την υπόθεση των Σεπολίων

Πλήθος κόσμου έξω από το ΜΟΔ – Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν την απόφαση για την υπόθεση των Σεπολίων

Δεκάδες πολίτες βρέθηκαν στο πλευρό τόσο του ανήλικου θύματος, όσο και της μητέρας της

Δεκάδες πολίτες βρέθηκαν έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καθώς ανακοινώθηκε η ετυμηγορία για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στα Σεπόλια.

Ο προαύλιος χώρος του δικαστηρίου είχε κατακλυστεί από πανό με διάφορα συνθήματα, άλλα υπέρ της μητέρας του ανήλικου θύματος και άλλα εναντίον της Δικαιοσύνης καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα η εισαγγελέας πρότεινε — λόγω αμφιβολιών— την αθώωση του βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου για τον βιασμό και την μαστροπεία της ανήλικης.

Ένταση κατά την άφιξη των κατηγορουμένων

Οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης άρχισαν να καταφθάνουν στο ΜΟΔ με τους παρευρισκόμενους να ξεσπούν εναντίον τους.

Η άφιξη της μητέρας της 12χρονης

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας  επί της ενοχής ή μη του συνόλου των κατηγορουμένων, κατ΄εξαίρεση, έγινε με την παρουσία κοινού και εκπροσώπων του Τύπου, σε αντίθεση με τη διαδικασία που για λόγους προστασίας της προσωπικότητάς του παιδιού, διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.

«Μητέρα κράτα γερά ως την λευτεριά»

Ένοχος ο Μίχος – Αθώα η μητέρα

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε τελικά την εισαγγελική πρόταση, κηρύσσοντας ένοχο τον Ηλία Μίχο για το αδίκημα του βιασμού κατά πλειοψηφία. Η απόφαση όπως ήταν αναμενόμενο έγινε δεκτή από τους δεκάδες πολίτες έξω από το Δικαστήριο, με χειροκροτήματα, αγκαλιές και δάκρυα χαράς.

Η μητέρα της ανήλικης μόλις άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου, που σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση, την έκρινε ομόφωνα αθώα για παιδική πορνογραφία και αθώα κατά πλειοψηφία 4-3 για μαστροπεία ξέσπασε σε κλάματα, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Εφετείο φώναζε συνθήματα και χειροκροτούσε. Η κατηγορούμενη κηρύχθηκε ενοχή μόνο για το πλημμέλημα της εκβίασης.

Το παρών έδωσε και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα.

Πορεία περίπου 500 ατόμων

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, περίπου 500 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. Στις 7 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση και πορεία από το μέτρο Σεπολίων στον Κολωνό.

«Σας εμπιστεύτηκα, όμως οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ»

Το δικό της μήνυμα για τα όσα βίωσε από το κύκλωμα μαστροπείας αποκάλυψε η 12χρονη μέσω γράμματος που διάβασε η μεγαλύτερη αδελφή της σε εκδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή.

«Ακούστε με σας παρακαλώ, ακούστε με. Εσείς ήσασταν η λύτρωση μου, η βοήθεια που περίμενα τόσο καιρό μέσα στον εφιάλτη που ζούσα. Σας εμπιστεύτηκα, σας μίλησα… περίμενα τη βοήθεια σας για να μην περάσει κανένα άλλο παιδί όσα πέρασα εγώ» σημείωσε η 12χρονη, προσθέτοντας: «Η τιμωρία μου όμως δεν έχει τελειώσει. Οι εφιάλτες μου είναι ακόμα εδώ».

Το ανήλικο κορίτσι, αναφέρθηκε και στη μητέρα της, αλλά και τα αδέλφια της που της λείπουν, καθώς διαμένει σε άλλη περιοχή της Ελλάδας για λόγους προστασίας.

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε. Σας ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή… φοβόμουν πολύ. Ήρθε η ώρα όμως, ήρθε η λύτρωση μου, ήρθατε εσείς».

«Πίστεψα ότι τελείωσαν οι εφιάλτες μου και ξαφνικά: Που είναι η μαμά μου; Γιατί τη μαμά μου; Που είναι τα αδέλφια μου; Που είναι η οικογένεια μου; Γιατί με αφήσατε μόνη μου; Εγώ φταίω, εγώ φταίω που δε σας μίλησα νωρίς. Όχι η μαμά μου. Θέλω να σταματήσουν οι εφιάλτες μου εδώ. Τα Χριστούγεννα δεν με άφησαν ούτε τη μαμά μου να δω» πρόσθεσε.

«Η μαμά μου είναι αθώα»

Στη συνέχεια, η 12χρονη αναφέρθηκε και σε όλα όσα έχουν ακουστεί στην αίθουσα του δικαστηρίου που συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση.

«Θέλω να σας πω κάτι κυρία εισαγγελέα: όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχετε στα χέρια σας ήταν όλα μια πλάκα; Αυτό θέλετε να μου πείτε μετά από όλα αυτά που πέρασα; Αυτό που ζητάω από το δικαστήριο και από τον κύριο πρόεδρο, τους δικαστές και τους ενόρκους είναι να με πιστέψουν ότι η μητέρα μου δε γνώριζε τίποτα από όλα αυτά που έκανα και όχι ότι στα μισά λέω αλήθεια και στη μαμά μου λέω ψέματα» ανέφερε η 12χρονη.

«Η μαμά μου είναι αθώα και θα το λέω συνέχεια μέχρι να το καταλάβουν όλοι» πρόσθεσε το ανήλικο κορίτσι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024