Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Τερζόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γεώργιος Τερζόπουλος

Ο Γεώργιος Τερζόπουλος, όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και πρωτοστάτησε στον αγροτικό συνδικαλισμό

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτής Πιερίας Γεώργιος Τερζόπουλος.

Όπως αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «με οδύνη αποχαιρετούμε το ιδρυτικό μας στέλεχος Γεώργιο Τερζόπουλο», προσθέτοντας ότι «με καταγωγή από τον Πόντο, πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση και πρωτοστάτησε στον αγροτικό συνδικαλισμό διωκόμενος επανειλημμένα από το μετεμφυλιακό κράτος με αποτέλεσμα την αυτοεξορία του στη Δυτική Γερμανία το 1960».

Ακολούθως το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τονίζει πως «μετά την επάνοδό του στην πατρίδα, το 1964, υπηρέτησε τον λαό της Κατερίνης από την τοπική αυτοδιοίκηση στις γραμμές της Δημοκρατικής Παράταξης, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κινήματος μας. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1990, τίμησε τις αγροτικές του ρίζες ως εισηγητής του νομοσχεδίου για τις γεωργικές ασφαλίσεις».

Ο Γεώργιος Τερζόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι χθες γνωστοποιήθηκε και ο θάνατος του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης σε ηλικία 73 ετών.

Ο γνωστός ως «Ιταλός», μέλος του ΠΑΚ επί χούντας και ο άνθρωπος που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, την οποία παρουσίασε την 3η Σεπτέμβρη του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, άφησε την τελευταία του πνοή, μόνος του, στο σπίτι του στη Γλυφάδα.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες, με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.

Διωκόμενος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας διέφυγε στην Ιταλία, ενώ ήταν μέλος του ΠΑΚ. Μετά την πτώση της δικτατορίας, συμμετείχε στην επταμελή ομάδα που συνέγραψε την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ στο Μόναχο τον Αύγουστο του 1974, ενώ διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1977.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024