Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Ξεσηκωμός για την Υγεία - «Ο κόσμος έχει ξεχειλίσει από θυμό...»

Κρήτη: Ξεσηκωμός για την Υγεία – «Ο κόσμος έχει ξεχειλίσει από θυμό…»

Κεντρικό αίτημα της πανλασηθιώτικης κινητοποίησης είναι η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με το αίτημα για προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού.

Υγειονομικοί, σωματεία, φορείς και πολίτες είπαν με μια φωνή «φτάνει πια» απαιτώντας από την κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της δημόσιας Υγείας. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα εκατοντάδες Λασιθιώτες από τη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα αλλά και εκπρόσωποι φορέων συγκεντρώθηκαν στο Σεληνάρι για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο για την Υγεία.

Κεντρικό αίτημα της πανλασηθιώτικης κινητοποίησης είναι η ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με το αίτημα για προσλήψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού τόσο στα νοσοκομεία όσο και στις υπόλοιπες μονάδες Υγείας να ακούγεται δυνατά (κεντρική φωτογραφία cretalive.gr).

Μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο/cretalive.gr

«Όλοι μαζί να φωνάξουμε για το δικαίωμά μας σε δημόσια, δωρεάν Υγεία»

Κλειστά σε όλο το νομό τις ώρες του συλλαλητηρίου παρέμειναν τα καταστήματα εστίασης και τα σχολεία μετά από αποφάσεις των συλλόγων γονέων που προκειμένου να στηρίξουν σθεναρά την κινητοποίηση.

«Σήμερα στο Σεληνάρι, όλοι μαζί να φωνάξουμε για το δικαίωμά μας σε δημόσια, δωρεάν Υγεία, γιατί τα νοσοκομεία του νομού και οι δομές υγείας είναι διαλυμένα και η κυβέρνηση αδιαφορεί παρά τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει σε όλο το νομό», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αγίου Νικολάου, Γιώργος Μανουσάκης, μεταδίδει το neakriti.gr.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, Δημήτρης Βλασσάκης, αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι για να καλύψουν τα κενά των υπό στελεχωμένων Νοσοκομείων με μισθούς που δεν ανταποκρίνονται στην προσφορά της εργασίας τους.

Πλακάτ με γελοιογραφίες/cretalive.gr

Από την επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας η Μαρία Κτιστάκη , είπε ότι, «μετά από 15 χρόνια μνημονίων όλες οι κυβερνήσεις έβαλαν το λιθαράκι τους  για τη συρρίκνωση, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση  του ΕΣΥ, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήρθε να βάλει την ταφόπλακα στη δημόσια και δωρεάν Υγεία».

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024