Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΕΝΓΕ για τα απογευματινά χειρουργεία - Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΕΝΓΕ για τα απογευματινά χειρουργεία – Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στα επί πληρωμή χειρουργεία. Συντάσσεται νομική προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ 5/2/24.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία με στάση εργασίας την Τετάρτη (27/03) από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, η ΟΕΝΓΕ σε επικοινωνία με τους νομικούς της συμβούλους «ήδη συντάσσει και νομική προσφυγή για την ακύρωση της ΚΥΑ 5/2/24περί “απογευματινών” επί πληρωμή χειρουργείων».

Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία μέσω των δευτεροβάθμιων σωματείων τους ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων) καλούν τους υγειονομικούς να συμμετέχουν μαζικά στη στάση εργασίας ενάντια στο «αίσχος των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων» και στην «κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών» τα οποία «ακυρώνουν τις θεμελιώδεις αρχές σύστασης του ΕΣΥ που είναι η δωρεάν περίθαλψη με ισότιμη πρόσβαση».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας

Τα απογευματινά χειρουργεία από τις αρχές του Μαρτίου είναι πλέον γεγονός με την κυβέρνηση να δηλώνει με κάθε ευκαιρία πως θα λειτουργήσουν βοηθητικά στην αποσυμφόρηση των λιστών αναμονής.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους υγειονομικούς αλλά και τους χρήστες υγείας να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη (27/3) στις 13.30 στο υπουργείο Υγείας.

Την ίδια στιγμή η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στη στάση εργασίας την Τετάρτη με αιτήματα αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ένταξη στα ΒΑΕ.

Sports in

Oι Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 θα έχουν οικονομικό όφελος 9 δισ. ευρώ

Το εκτιμώμενο κόστος της διοργάνωσης έχει φτάσει τα 8,9 δισ και είναι ανεβασμένο κατά 16% σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024