Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Gen Ζ παραδίδει μαθήματα μόδας: Ποιες τάσεις αξίζει να υιοθετήσουν οι μεγαλύτερες γενιές

Η Gen Ζ παραδίδει μαθήματα μόδας: Ποιες τάσεις αξίζει να υιοθετήσουν οι μεγαλύτερες γενιές

Η Gen Z γίνεται ολοένα και περισσότερο μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο της μόδας - Μήπως πρέπει να τους ακούσουμε;

Είναι all time classic τακτική να ανατρέχει κανείς στο παρελθόν για έμπνευση: Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος αν δανειστείτε το cat eye look της Brigitte Bardot ή αν υιοθετήσετε τις κομψές λευκές μπλούζες και τη μίνιμαλ χρωματική παλέτα της Carolyn Bessette-Kennedy.

Παρόλα αυτά, δεν βλάπτει να αντλείτε έμπνευση από τις νεότερες γενιές. Σίγουρα, μερικές από τις τάσεις του street-style τους μπορεί να σας προκαλέσουν άσχημες αναμνήσεις από το Y2K, αλλά η Gen Z αναδύεται γρήγορα ως μια υπολογίσιμη δύναμη στη μόδα, δήλωσε η Elizabeth Kosich, ιδρύτρια του Elizabeth Kosich Styling.

Τους αρέσει το thrifting επειδή τα ψώνια από δεύτερο χέρι μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τη χρήση νερού, τα φυσικά απόβλητα και πολλά άλλα – όλα πράγματα που έχουν ουσιαστική σημασία για τους νέους, ακόμη και όταν προσπαθούν να φαίνονται χαριτωμένοι, δήλωσε η Strauss

«Σκεφτείτε τον statement-making μινιμαλισμό της Hailey Bieber, τα freewheeling freestyle looks της Gigi Hadid και τις DIY δημιουργίες των Molly και Reese Blutstein, οι οποίες ξεχειλίζουν από γοητεία», είπε. «Οι Gen Z-ers μπορεί να έχουν να πουν κάτι».

Και σίγουρα έχουν δημιουργήσει κάποιες τάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να ακολουθήσουν και οι παλαιότερες γενιές. (Ναι, και εσείς, millennials. Σταματήστε να κολλάτε τόσο πολύ σε αυτά τα στενά τζιν).

Παρακάτω, στιλίστες όπως η Kosich μοιράζονται τάσεις που αγαπήθηκαν από τη Gen Z και που οι μεγαλύτερες γενιές θα πρέπει να σκεφτούν να υιοθετήσουν.

Τένις – Core και Pickleball-Core

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στην αθλητική μόδα – ειδικά όταν είναι εξαιρετικά ελκυστική. Η τάση tennis-core/pickleball-core είναι ακριβώς αυτό, αλλά με περισσότερες φούστες τένις, γιλέκα και low-top sneakers.

«Το σπουδαίο είναι ότι μπορείτε να δείχνετε σαν να βγήκατε από το country club και επίσης να εκπέμπετε μια cool-girl αύρα χωρίς να χρειάζεται να πληρώσετε το μάθημα τένις», δήλωσε η Kendra Sharpe, προσωπική στυλίστρια με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας.

Δοκιμάστε μια πλισέ φούστα τένις με ένα πλεκτό πουλόβερ και μερικά αθλητικά παπούτσια Superega για να δημιουργήσετε το τέλειο look για το τένις – core, συμβούλευσε η Sharpe.

 Thrifting

Πρόσφατη μελέτη του Pew δείχνει ότι το 76% των ατόμων της Gen Z ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή, με το 37% να δηλώνει ότι είναι η μεγαλύτερη ανησυχία του.

«Νομίζω ότι ίσως είναι η γενιά που έχει πιο έντονη επίγνωση των επιπτώσεων της ρύπανσης, της υπερκατανάλωσης και της υπερπαραγωγής – κάτι στο οποίο η βιομηχανία της μόδας παίζει τεράστιο ρόλο – επειδή είναι η γενιά που θα ζήσει στο πετσί της, τις επιπτώσεις πολλών προβλημάτων που προκαλεί η κλιματική αλλαγή», δήλωσε η Sophie Strauss, προσωπική στυλίστρια με έδρα το Λος Άντζελες.

«Τα ψώνια στο ανδρικό τμήμα δεν ήταν ποτέ πιο σέξι! Τα παντελόνια και τα τζιν εφαρμόζουν τέλεια στους γοφούς, τα λευκά πουκάμισα μένουν ξεκούμπωτα, τα φούτερ είναι το τέλειο oversized και τα πάντα μπορούν να συνδυαστούν με ένα αθλητικό παπούτσι»

Τους αρέσει το thrifting επειδή τα ψώνια από δεύτερο χέρι μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τη χρήση νερού, τα φυσικά απόβλητα και πολλά άλλα – όλα πράγματα που έχουν ουσιαστική σημασία για τους νέους, ακόμη και όταν προσπαθούν να φαίνονται χαριτωμένοι, δήλωσε η Strauss.

Επιπλέον, είναι πολύ φθηνότερα.

«Οι νέοι άνθρωποι γενικά δεν έχουν ένα κάρο χρήματα, οπότε το thrifting είναι ένας τρόπος να συμμετέχει κανείς στη μόδα με ηθικό τρόπο χωρίς να ξοδεύει πολλά χρήματα», δήλωσε ο Strauss. «Τα ψώνια από δεύτερο χέρι σας επιτρέπουν επίσης να αναπτύξετε προσωπικό στυλ αντί να κυνηγάτε τις τάσεις και σας βοηθούν να ανακαλύψετε μάρκες και σχεδιαστές που ίσως να μην γνωρίζατε διαφορετικά».

Gender-Fluid

Όσον αφορά στο προσωπικό στυλ, η Gen Z ντύνεται με βάση το πώς νιώθει τη δεδομένη στιγμή, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες του φύλου, δήλωσε η Beverly Osemwenkhae, προσωπική στυλίστρια με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Για τις γυναίκες, η gender-fluid τάση είναι ένα μείγμα αθλητικών ρούχων με ένα ημιτελές ύφος, είπε η ίδια.

«Τα ψώνια στο ανδρικό τμήμα δεν ήταν ποτέ πιο σέξι! Τα παντελόνια και τα τζιν εφαρμόζουν τέλεια στους γοφούς, τα λευκά πουκάμισα μένουν ξεκούμπωτα, τα φούτερ είναι το τέλειο oversized και τα πάντα μπορούν να συνδυαστούν με ένα αθλητικό παπούτσι», εξήγησε. «Αυτή η τάση εστιάζει στην άνεση και την ευελιξία, η οποία είναι μια αλλαγή στη μόδα που ήρθε για να μείνει!».

Χρυσά και ασημί κοσμήματα

Πάνε οι εποχές που έπρεπε να ταιριάζουν όλα τα κοσμήματα σας. Κοινώς ξεχάστε τη νοοτροπία του «χρυσό με χρυσό» και «ασημένιο με ασημένιο».

«Ενώ το ασήμι και τα μεταλλικά χρώματα είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, το να αναμειγνύετε και τα δύο μαζί ή να προσθέτετε χρυσά κοσμήματα σε ένα ντύσιμο με ασημένιες λεπτομέρειες είναι σίγουρο ότι θα σας δώσει στυλ», δήλωσε η Ashlyn Greer, ιδρύτρια του Fashivly, μιας διαδικτυακής υπηρεσίας προσωπικού styling.

Ξεχάστε τα μοκασίνια

Διαχρονικά και μοντέρνα, τα platform loafers κυριαρχούν στη σκηνή του street style.

«Άνετα, κομψά και κλασικά, τι να μην αγαπήσεις» δήλωσε η Kosich.

Για να υιοθετήσετε αυτή την τάση, αποφύγετε τις υπερμεγέθεις πλατφόρμες και προτιμήστε αντ’ αυτών ένα κατάλληλο ύψος.

«Βεβαιωθείτε επίσης ότι το υλικό δεν είναι υπερβολικού μεγέθους, χρώματος ή φινιρίσματος για να διασφαλίσετε ότι η εμφάνιση κλίνει περισσότερο προς το διαχρονικό παρά προς το μοντέρνο», δήλωσε η στυλίστρια.

Παράξενοι, απροσδόκητοι συνδυασμοί

Η Gen Z-ers μεγαλώνουν σε μια πολύ λιγότερο φορμαλιστική κοινωνία, πιστεύει η Strauss, ειδικά μετά την πανδημία, όπου πολλά γραφεία έγιναν πολύ πιο χαλαρά, καθώς μεταπήδησαν σε υβριδικά μοντέλα/εργασία από το σπίτι.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότεροι αυστηροί ενδυματολογικοί κώδικες που πρέπει να τηρούνται και λίγο περισσότερο περιθώριο για πειραματισμούς», είπε.

Αυτό σημαίνει απροσδόκητους συνδυασμούς ρούχων από διάφορες κατηγορίες ενδυμασίας.

«Μεγάλα χοντρά παπούτσια με ένα υπερ-κοριτσίστικο φόρεμα και ένα oversized σακάκι. Baggy τζιν με ένα σέξι halter top και μυτερά τακούνια» δήλωσε η Strauss. «Υπάρχει ένα πραγματικό «γιατί όχι;! δεν υπάρχουν κανόνες!» σε αυτή την προσέγγιση που είναι απελευθερωτική και διασκεδαστική».

*Με πληροφορίες από Huffpost | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Ibrahim Kamara for Off-White. REUTERS/Benoit Tessier

Sports in

Ισπανικός «εμφύλιος» στον τελικό του BCL

Η Μάλαγα πέρασε από τον χθεσινό δεύτερο ημιτελικό και θα αντιμετωπίσει την Τενερίφη στον τελικό του BCL.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024