Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φόρεσε μια φούστα, γίνε ο δικός σου ήρωας»: Πώς νιώθουν οι άνδρες όταν φορούν για πρώτη φορά φούστα

«Φόρεσε μια φούστα, γίνε ο δικός σου ήρωας»: Πώς νιώθουν οι άνδρες όταν φορούν για πρώτη φορά φούστα

Από τα κόκκινα χαλιά μέχρι τα skate parks, οι φούστες βρίσκουν το δρόμο τους σε όλο και περισσότερες ανδρικές ντουλάπες.

Σίγουρα, όλοι θα θυμάστε τον χαμό που προκάλεσε ο ράπερ Lil Nas X, όταν πριν από τρία χρόνια στην σκηνή του Audacy Beach Festival στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, εμφανίστηκε με το πιο καυτό outfit.

Ο Montero Lamar Hill, φόρεσε καουμπόικο καπέλο, crop top και πλισέ φούστα καθώς ερμήνευσε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του με το κοινό να ζητωκραυγάζει.

«Πέρασα κάποια φρικτά χρόνια που ντυνόμουν για να εντυπωσιάσω τους άλλους ανθρώπους. Περνώντας αυτή τη φάση,  έμαθα να εντυπωσιάζω περισσότερο τον εαυτό μου με τον τρόπο που ντύνομαι»

Το outfit του, θεωρήθηκε iconic.

Ωστόσο, κάθε φορά που ένας άνδρας επιλέγει να φορέσει φούστα, ο ομοφοβικός οχετός δεν λείπει – είτε πρόκειται για στρειτ είτε για γκέι άνδρα-.

Άνδρες λοιπόν που αποφάσισαν να πάνε κόντρα στα στερεότυπα και να συνδυάσουν το στυλάτο τους πουκάμισο με τα βολάν, με μια μίνι, μίντι, μάξι φούστα μιλούν για το πώς ένιωσαν την πρώτη φορά που φόρεσαν το εν λόγω ένδυμα, -δεδομένου ότι η κοινωνία το έχει βαφτίσει «γυναικείο ρούχο», τι κι αν μιλάμε για ένα κομμάτι ύφασμα-.

Μαύρες δερμάτινες μπότες και μίνι φούστα

Οι πειραματισμοί του Louis Nuccitelli με τις φούστες έγιναν τον τελευταίο χρόνο. Ο σχεδιαστής και επικεφαλής συνεργασιών λιανικής της Uber φόρεσε για πρώτη φορά φούστα όταν ντύθηκε κουνελάκι του Playboy για τα γενέθλια ενός φίλου του τον Ιανουάριο.

«Νομίζω ότι όταν είσαι γκέι, υπάρχει μεγάλη πίεση να είσαι υπερ-αρρενωπός»

Πιο πρόσφατα, φόρεσε μια κόκκινη καρό μίνι φούστα με ασημένιο κούμπωμα με αγκράφα για τα 30ά γενέθλιά του. Το θέμα του πάρτι ήταν ο Οίκος των Βερσαλλιών του Λουδοβίκου. «Φανταστείτε τη δημιουργική αλχημεία ενός παιδιού από έρωτα μεταξύ της Vivienne Westwood και του Rick Owens καθώς εισέρχεστε», λέει.

Ο Nuccitelli, ο οποίος έπαιζε τον σχεδιαστή μόδας όταν ήταν μόλις οκτώ ετών, «μετέφερε» το θέμα στο ντύσιμό του με προσοχή στη λεπτομέρεια. Συνδύασε τη φούστα με έναν λευκό κορσέ που καθόταν ακριβώς κάτω από το στήθος του.

Φόρεσε μια ζώνη με αγκράφα καρδιάς γύρω από τη μέση του και ένα χρυσό και μαύρο ριγέ πουκάμισο σε στυλ μπολερό με βολάν στο γιακά. Η εμφάνιση ολοκληρώθηκε με ψηλές, κάλτσες με φιόγκους και ένα ζευγάρι μαύρες δερμάτινες μπότες.

«Ένιωθα πολύ καυτός», λέει ο ίδιος. «Πέρασα κάποια φρικτά χρόνια που ντυνόμουν για να εντυπωσιάσω τους άλλους ανθρώπους. Περνώντας αυτή τη φάση,  έμαθα να εντυπωσιάζω περισσότερο τον εαυτό μου με τον τρόπο που ντύνομαι».

Συνήθιζα να κάνω σκέιτμπορντ με φούστα

Η πρώτη φορά που ο διευθυντής της Oigåll Projects, Andy Kelly, φόρεσε φούστα δημοσίως ήταν όταν επέλεξε ένα κίλτ καθώς ήταν παρτενέρ σε έναν χορό πρωτοεμφανιζόμενων. «Ήταν για τη New Caledonian Society», λέει ο ίδιος.

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ενθάρρυνε και αγαπούσε όλες τις πλευρές μας», λέει ο Liam Sharma

Λίγα χρόνια αργότερα, στην ηλικία των 17 ετών, άρχισε να φοράει «άσχημες σικ» φλοράλ φούστες που βρήκε σε op-shops στο Paddington του Σίδνεϊ. «Συνήθιζα να κάνω σκέιτμπορντ με αυτές, νομίζοντας ότι κάνω επανάσταση», λέει. Συνδύαζε τις φούστες μέχρι το γόνατο, πλισέ ή με βολάν, με T-shirts της Harley-Davidson ή καρό πουκάμισα και ένα fedora.

Ο Kelly, ο οποίος είναι επίσης ο σχεδιαστής της Brud Studia και έχει ύψος πάνω από 1.80, δεν αποφεύγει την προσοχή. «Νομίζω ότι όταν είσαι γκέι, υπάρχει μεγάλη πίεση να είσαι υπερ-αρρενωπός», λέει. «Αλλά στην πραγματικότητα ήταν πιο ανατρεπτικό σε αυτή την κοινότητα να είσαι ένας μεγαλόσωμος τύπος που είναι αρκετά αρρενωπός και φοράει ρούχα όπως φούστες».

Με την πάροδο του χρόνου, καθώς το γούστο του εξελισσόταν, άρχισε να επιλέγει πιο ακριβές φούστες από σχεδιαστές όπως ο Givenchy και ο Kenzo.  «Φορέστε μια φούστα, γίνετε ο δικός σας ήρωας», λέει.

«Νόμιζα ότι ήταν σημάδι αγάπης»

«Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ενθάρρυνε και αγαπούσε όλες τις πλευρές μας», λέει ο Liam Sharma.

Ο Sharma, συγγραφέας που εργάζεται επίσης για μια μάρκα ομορφιάς, λάτρευε να φοράει τις χειροποίητες παστέλ σατέν φούστες – που φτάνουν μέχρι το πάτωμα – των αδελφών του. Τις συνδύαζε με μια ασορτί τσάντα (επίσης σχεδιασμένη από την αδελφή του) και χοροπηδούσε με αυτό το ρούχο μέχρι να κοιμηθεί.

«Ήμουν ατσούμπαλο παιδί και χτυπούσα πολύ συχνά τα δάχτυλα των ποδιών μου», λέει. «Άφησα ξεραμένο αίμα σε πολλά μακριά φορέματα … Νόμιζα ότι ήταν σημάδι αγάπης και οι αδελφές μου το θεωρούσαν αηδιαστικό. Αλλά απολάμβαναν το να με ντύνουν».

Για τη Sharma, το να φοράει φούστα αντιπροσωπεύει ένα είδος ελευθερίας. «Κανείς δεν έδωσε μεγάλη έμφαση στο τι μπορούσα ή δεν μπορούσα να φορέσω. Με άφησαν μόνο μου να παίξω με τα υφάσματα και να διαλέξω κομμάτια που μου άρεσαν».

*Με πληροφορίες από Guardian | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Lil Nas X | YouTube

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024