Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί οι γυναίκες εξακολουθούν να κρατάνε μικροσκοπικά τσαντάκια στα φαντεζί πάρτι;

Γιατί οι γυναίκες εξακολουθούν να κρατάνε μικροσκοπικά τσαντάκια στα φαντεζί πάρτι;

Οι βραδινές τσάντες αποτελούν από πολλές απόψεις ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο από μια άλλη εποχή, όταν οι ίδιες οι γυναίκες θεωρούνταν διακοσμητικά αντικείμενα.

Υπάρχει μια αντίφαση στην ουσία του ζητήματος της μικροσκοπικής τσάντας, η οποία δείχνει την μακρά ιστορία του πολυπόθητου αξεσουάρ.

«Το status παίζει τεράστιο ρόλο στην άνοδο των μικροσκοπικών, μη πρακτικών τσαντών, καθώς μεταφέρουν [το μήνυμα] ότι κάποιος είναι αρκετά προνομιούχος ώστε να κουβαλάει μαζί του μόνο τα απολύτως απαραίτητα»

Από τη μία πλευρά, η βραδινή τσάντα αποτελεί από πολλές απόψεις ένα αναχρονιστικό κατάλοιπο από μια άλλη εποχή, όταν οι ίδιες οι γυναίκες θεωρούνταν διακοσμητικά αντικείμενα που έπρεπε να μεταφέρουν μόνο διακοσμητικά αντικείμενα. (Ο μεγάλος, δυνατός άντρας κρατούσε τα χρήματα, τα κλειδιά και τα χαλινάρια και τα λοιπά και τα λοιπά…)

Έτσι προκύπτει και η πρόσφατη δημοτικότητα των micro – τσαντών, οι οποίες αγκαλιάζουν την εξής παραφιλολογία: ότι μια γυναίκα χρειάζεται μόνο μια τσάντα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει ένα κραγιόν και μια πιστωτική κάρτα-.

Προνόμιο και micro – τσάντες

Από την άλλη πλευρά, όσο περισσότερη είναι η δύναμη, τόσο μικρότερη είναι η τσάντα, γεγονός που υποδηλώνει ότι έχετε κάποιον άλλον γύρω σας για να μεταφέρει τα πράγματά σας.

Υπάρχει λόγος που η Van Cleef & Arpels εφηύρε την «minaudière», ένα μικρό μεταλλικό ορθογώνιο που προοριζόταν να μοιάζει με μια πολύ γοητευτική θήκη ματαιοδοξίας, το 1933

Όπως αναφέρει η Jessica Harpley, βοηθός επιμελήτρια στο Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο, η οποία εργάστηκε για την έκθεση «Bags: Inside Out», σε ένα email στους ΝΥΤ: «Το status παίζει τεράστιο ρόλο στην άνοδο των μικροσκοπικών, μη πρακτικών τσαντών, καθώς μεταφέρουν [το μήνυμα] ότι κάποιος είναι αρκετά προνομιούχος ώστε να κουβαλάει μαζί του μόνο τα απολύτως απαραίτητα, ενώ μπορεί να αντέξει οικονομικά να ξοδέψει τα μέγιστα ποσά».

Ωστόσο, στον σημερινό κόσμο, τα βραδινά clutch, τα οποία υπάρχουν από την εποχή της Regency, όταν οι «τσέπες – σακούλες» που συχνά δένονταν πάνω ή κάτω από φούστες – εξελίχθηκαν σε αυτό που ήταν γνωστό ως «δικτυωτή» τσάντα, εξακολουθούν να λύνουν ένα πρόβλημα πιο αποτελεσματικά από οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

Ενδεικτικά: πού να βάλετε το τηλέφωνό σας.

«Minaudière»

Τα γυναικεία βραδινά φορέματα σπάνια διαθέτουν τσέπες που να είναι αρκετά ασφαλείς για να κρατούν τα πολύτιμα αντικείμενα, δεδομένου ότι τέτοιες τσέπες κινδυνεύουν να δημιουργήσουν περίεργα εξογκώματα καθώς και να παραμορφώσουν τα εύθραυστα αντικείμενα (για να μην αναφέρουμε ότι τα τηλέφωνα φαίνεται να γίνονται όλο και μεγαλύτερα και έτσι καταστρέφουν τις γραμμές ακόμη και ενός καλοκομμένου σμόκιν). Σε αυτό το πλαίσιο, η μεταφορά βραδινής τσάντας είναι σαν να αγοράζετε ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού αν έχετε ένα χαλί με σχέδια. Απλά είναι λογικό.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για βραδινά αξεσουάρ πέρα από το clutch. Αναζητήστε ένα στιλ που μπορεί να φορεθεί γύρω από τον καρπό, όπως ένα βραχιόλι, ή που να διαθέτει ένα λουράκι ώμου με αλυσίδα που μπορεί να αφαιρεθεί κατά βούληση και είναι πρακτικό, όμορφο και σχετικά διακριτικό.

Επίσης, οι βραδινές τσάντες μπορεί να έχουν πλάκα. Υπάρχει λόγος που η Van Cleef & Arpels εφηύρε την «minaudière», ένα μικρό μεταλλικό ορθογώνιο που προοριζόταν να μοιάζει με μια πολύ γοητευτική θήκη ματαιοδοξίας, το 1933. Μια βραδινή τσάντα μπορεί να είναι μια συντομογραφία της λάμψης, όπως ένα υπέροχο βραχιόλι ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ή μπορεί ακόμη και να είναι ένα αναμνηστικό μιας ιδιαίτερης περίστασης.

«Τσάντες για το στήθος»

Η Anya Hindmarch, η Βρετανίδα κυρία των τσαντών, δήλωσε στους ΝΥΤ ότι το πρωί του γάμου του μεγαλύτερου γιου της, έδωσε στη νέα νύφη της «μια μεταξωτή τσάντα clutch με κεντημένα τα αρχικά του ζευγαριού και με ένα χειρόγραφο ανάγλυφο μήνυμα στο εσωτερικό της που έλεγε «Καλώς ήρθατε στην οικογένεια».

«Ελπίζω ότι τα δισέγγονά μου θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτή την τσάντα», δήλωσε η κ. Hindmarch.

Τέλος, οι βραδινές τσάντες συνοδεύονται από κάποια απροσδόκητα οφέλη. Η κ. Hindmarch σημείωσε ότι συνήθιζε να φτιάχνει τσάντες για την Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, οι οποίες ταίριαζαν με τα φορέματά της και είχαν πάνω τους ένα κεντημένο «D».

Είπε ότι η πριγκίπισσα τις αποκαλούσε «τσάντες για το στήθος», επειδή τις χρησιμοποιούσε για να «προστατεύει τη σεμνότητά της καθώς έβγαινε από ένα αυτοκίνητο με ένα φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ».

*Με πληροφορίες από ΝΥΤ | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Fendi

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024