Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολωνία: Αναστέλλει τις στρατιωτικές ασκήσεις μετά τον θάνατο 5ου στρατιώτη

Πολωνία: Αναστέλλει τις στρατιωτικές ασκήσεις μετά τον θάνατο 5ου στρατιώτη

Μετά από τον θάνατο 5ου στρατιωτικού σε στρατιωτικές ασκήσεις της Πολωνίας, αποφασίστηκε να τερματιστούν οι ασκήσεις με αληθινά πυρά ή στρατιωτικό εξοπλισμό, πλην της εκπαίδευσης Ουκρανών.

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας προχώρησε σε ένα αποφασιστικό βήμα ως απάντηση σε μια σειρά τραγικών περιστατικών, εκδίδοντας διαταγή για την αναστολή όλων των στρατιωτικών ασκήσεων που περιλαμβάνουν εκρηκτικά και στρατιωτικό εξοπλισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Τα εντατικά γυμνάσια του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν ως «απάντηση στην ρωσική επιθετικότητα»  στις 5 Μαρτίου με την ΝΑΤΟϊκή άσκηση Dragon 24, όπου δύο Πολωνοί στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους.

Η ενέργεια αυτή έρχεται στον απόηχο του θανάτου ενός στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ορεινής εκπαίδευσης στα βουνά Τάτρα, όπως αναφέρεται αναλυτικά σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Άμυνας. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανησυχεί για κλιμάκωση της βίας, με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Crocus City Hall.

Το υπουργείο έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων, που σηματοδοτεί το πέμπτο θανατηφόρο περιστατικό κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν μόνο τον Μάρτιο.

Οι τελευταίες δύο απώλειες αφορούσαν χειριστές ΤΝΤ του Πολωνικού Μηχανικού.

Η σειρά των θανάτων των πέντε Πολωνών στρατιωτών

Η σειρά των θανάτων ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου, όταν δύο στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο πεδίο ασκήσεων του κέντρου εκπαίδευσης των τεθωρακισμένων δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω πρόσκρουσης από όχημα μάχης πεζικού. Στη συνέχεια, στις 25 Μαρτίου, δύο στρατιωτικοί του Μηχανικού έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους από έκρηξη που αφορούσε γόμωση TNT σε χώρο δοκιμών στο Śląskie Voivodeship.

Υπό το πρίσμα αυτών των περιστατικών, το πολωνικό Υπουργείο Άμυνας έκρινε απαραίτητο να σταματήσει όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις που χρησιμοποιούν εκρηκτικά και στρατιωτικό εξοπλισμό μέχρι νεωτέρας. Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια των στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εντολή αναστολής των ασκήσεων δεν θα εμποδίσει τις δραστηριότητες των μονάδων που εμπλέκονται στην προετοιμασία για ξένες αποστολές και επιχειρήσεις, ούτε θα παρεμποδίσει τις εκπαιδεύσεις των Ουκρανών στρατιωτών στο έδαφος της Πολωνίας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024